DECIZIE – Aeroportul Internațional Maramureș mai este deservit de 12 angajați, restul fiind obligați să intre în concediu

0
734

FAPT. Aeroportul Internațional Maramureș, care are statut de Regie Autonomă cu specific deosebit, aflat în subordinea Consiliul Județean Maramureș, are 66 de angajați.

 

În urma măsurilor cauzate de pandemia de coronaviroză, în acest moment aeroportul de lângă Baia Mare nu mai are activitate regulată, compania națională Tarom (care opera 7 curse săptămânal pe aeroportul maramureșean) sistând în 25 martie toate cursele regulate la nivel național (decizia este valabilă 14 zile, dar cel mai probabil termenul va fi prelungit).

 

Totuși, aeroportul trebuie menținut deschis, pentru că legea prevede asigurarea deservirii oricărui tip de aeronavă în intervalul orar 8-16 și permanent a oricărei aeronave pentru zboruri de stat, umanitare, medicale.

 

În consecință, din 1 aprilie, au mai rămas să asigure permanența doar 12 din cei 66 de angajați, restul fiind obligați să intre în concedii de odihnă sau fără plată (5 angajați au optat pentru concediu fără plată și 49 de angajați au solicitat concediu de odihnă).

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here