DECIZIE ADOPTATĂ – Deputatul Călin Bota, despre ajutorul de stat acordat producătorilor agricoli de legume-fructe

0
75

MĂSURĂ DE SPRIJIN. La jumătatea acestei luni (mai 2023), în Camera Deputaţilor a fost adoptat proiectul de lege privind instituirea pentru o perioadă de 3 ani a unei scheme de ajutor de stat pentru producătorii agricoli de legume-fructe şi cartofi.

 

Schema propune acordarea de sprijin sub formă de grant, pe o perioadă de 3 ani, în valoare de 100.000 euro anual, în cazul persoanelor juridice şi a persoanelor fizice înregistrate fiscal, respectiv 300.000 euro anual, în cazul cooperativelor pentru susţinerea activităţilor de sortare, ambalare, etichetare şi transport desfăşurate de producătorii agricoli de legume-fructe şi cartofi.

 

Este un sprijin real pentru producătorii agricoli din Maramureș și din întreaga țară, care au fost afectați în ultimii ani de crizele multiple prin care a trecut țara noastră, a explicat deputatul maramureșean PNL Călin Ioan Bota.

Camera Deputaţilor a adoptat decizional proiectul şi astfel legea merge la promulgare.

 

Biroul parlamentar al deputatului Călin Ioan Bota (PNL)



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here