DECIZIE – Administrația locală din Târgu Lăpuș ia un credit bancar de 14 milioane de lei pentru a-și plăti partea care-i revine la proiectele pe care le derulează

0
371

CREDIT BANCAR. Primăria Târgu Lăpuș, controlată de edilul Mitru Leșe, va accesa un credit bancar de 14 milioane de lei pentru a-și putea plăti partea de cofinanțare care-i revine în trei mari proiecte aflate în derulare, finanțate în cea mai mare parte din fonduri externe nerambursabile, prin Programul Operațional Regional (POR). Creditul, care a primit deja girul Consiliului Local, va fi luat pe o perioadă de 10 ani, banii urmând a fi alocați exclusiv cofinanțării respectivelor proiecte și a acoperirii cheltuielilor neeligibile.

 

Cea mai mare sumă, respectiv 13,47 milioane de lei (exact: 13.477.000 lei), trebuie repartizată sub forma cofinanțării proiectului de Revitalizare spații publice urbane, îmbănătățirea serviciilor sociale și cultural-recreative în orașul Târgu Lăpuș. Acesta se va concretiza prin realizarea unui centru recreațional și a unui centru multifuncțional de servicii integrate și vor fi modernizate spațiile publice din zona centrală și adiacentă acesteia.

 

Sume semnificativ mai mici vor fi alocate sub forma contribuției financiare a orașului la proiectele care vizează construirea grădiniței din Răzoare (251.000 lei) și îmbunătățirea serviciilor sociale (care are trei obiective: bloc de locuințe sociale cu 30 de apartamente, grădiniță cu 4 săli de clasă și infrastructură pietonală și rutieră – 272.000 lei).

 

* Foto: @Primăria Târgu Lăpuș

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here