DECIZIE – Administrația Băii Mari a contractat deja evaluarea sediului BCR Maramureș, scos la vânzare cu 2,85 milioane de euro

1
8346
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

FAPT. Primăria Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, va plăti 6.426 de lei firmei locale PBS Eval Consulting SRL pentru întocmirea raportului de evaluare al sediului central al BCR Maramureș, situat pe Bulevardul Unirii nr. 15 în municipiul reședință de județ. PBS Eval Consulting SRL, firmă cu patru asociați (Gheorghe Șimon și Iudita Pop – cu câte 37,5% -, Grában Lehel László și Marius Dorin Bran – cu câte 12,5% din capitalul social) și un singur angajat, este una dintre firmele de casă ale Primăriei Baia Mare, pentru care evaluează frecvent terenuri, apartamente, garsoniere.

 

Am consemnat contractul pentru a sublinia demararea potențialei achiziții de Primărie a sediului BCR Maramureș, dar și din cauza valorii contractului de evaluare (probabil cel mai mare dintre cele oferite de administrația locală – pentru comparație, evaluarea unei proprietăți locuibile este de 400-600 lei, iar a unei proprietăți mult mai mari decât cea a sediului BCR Maramureș, de pildă a Spitalului TBC, cu toate terenurile și clădirile deținute, de sub 3.000 de lei, aceste prețuri fiind cele cu care a lucrat și lucrează chiar firma PBS pentru Primărie).

 

Contractul a fost semnat săptămâna trecută, serviciul fiind contractat prin încredințare directă (cerere de ofertă). Raportul vizează stabilirea valorii de piață a clădirii, scoasă la vânzare de BCR la suma de 2,85 milioane de euro.

 

Clădirea, edificată de instituția financiară în anul 1995, pe un teren de 4.200 mp aflat în proprietatea orașului (concesionat de BCR până în 13 februarie 2041) și localizat central (este înconjurată de sediul Direcției Județene a Finanțelor Publice, Casa Tineretului și Catedrala Ortodoxă), are un regim de înălțime S+P+3 etaje, iar pe terasa-acoperiș este amenajat un helioport.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here