DECIZIE – 600.000 de euro pentru studiul de fezabilitate al unei noi centuri ocolitoare a Băii Mari: 50% din bani vor fi plătiți din bugetul județului

1
1403

CENTURA RUTIERĂ OCOLITOARE. Între Consiliul Județean (CJ) Maramureș și Consiliul Local Baia Mare se va face o asociere pentru realizarea unui obiectiv care nu este comun, ci privește, în principal, doar municipiul: varianta de ocolire (centura rutieră ocolitoare) și orașul Baia Sprie. Totuși, inițiatorul proiectului este… CJ Maramureș.

 

În fapt, momentan se vorbește doar despre plata studiului de fezabilitate, estimat la 600.000 de euro, din care Consiliul Județean va plăti (din pușculița județului) 50%, adică 300.000 de euro, cealaltă jumătate din necesarul financiar urmând să fie suportată din banii municipiului reședință de județ. La fel, co-finanțarea și alte cheltuieli vor fi împărțite în procent de 50% între cele două entități administrative.

 

Noua centură rutieră ocolitoare a municipiului Baia Mare este proiectată cu o lungime de circa 31 de kilometri, între intrarea în Bușag și ieșirea din Baia Sprie. În proiectul inițial, specialiștii CNAIR au propus doar o modificare a centurii ocolitoare existente, prin prelungirea acesteia din zona Italsofa spre Groși și să facă conexiunea cu DN18 la Tăuții Măgherăuș. Banii pentru execuția propriu-zisă a centurii rutiere ocolitoare se încearcă să fie obținuți din fonduri nerambursabile.

 

 

Sigur, suma exactă va putea fi stabilită după licitația de atribuire a contractului privind elaborarea documentatiei tehnico-economice. Cele două foruri deliberative (Consiliul Județean Maramureș și Consiliul Local Baia Mare) au aprobat deja semnarea acordului de asociere și suma estimativă pe care o va plăti fiecare parte pentru studiul de fezabilitate.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here