DECIZIA DE LA MIEZUL NOPȚII – După inculparea în dosarul de corupție, maramureșeanul Dănuț Pop, debarcat și de la conducerea PER

0
773
Mircia Gutău și Dănuț Pop

SCHIMBARE LA VÂRFUL PARTIDULUI. Maramureșeanul Dănuț Onuț Pop, originar din comuna Mireșu Mare, nu mai este președinte la nivel național al Partidului Ecologist Român (PER), fiind înlocuit la conducerea partidului de fostul prim-vicepreședinte Mircia Gutău, primarul municipiului Râmnicu Vâlcea. Modificarea la vârful conducerii PER a fost anunțată de partid duminică, 7 mai 2023, aproape de miezul nopții, după ce vineri PER anunțase un nou președinte al filalei PER Mureș, publicând fotografia acestuia însoțit de Dănuț Pop.

 

PER a anunțat modificarea fără să precizeze nimic despre fostul președinte Dănuț Pop, motivând-o prin intrarea partidului cu un an înainte de alegeri într-o nouă etapă, urmând o perioadă de organizare şi reorganizare a filialelor cu Gutău preşedinte.

 

Dănuț Pop a fost reținut de DNA în 9 noiembrie 2022 pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență – conform procurorilor DNA, Pop ar fi pretins și primit 10.000 de euro în perioada noiembrie 2021 – februarie 2022 pentru a angaja o femeie la cabinetul parlamentar al deputatului PSD Satu Mare Radu Mihai Cristescu. Mircia Gutău (foto mic dreapta, 66 de ani), originar din Tibeni (jud. Suceava), face parte şi din Comitetul Director al Asociaţiei Municipiilor din România și este de profesie inginer (și fost practicant de judo). El se află la al patrulea mandat de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea și este membru PER din anul 2016.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here