DECES – A murit șeful procurorilor din Sighetu Marmației, Ioan Ardelean

0
2324

DIN JUSTIȚIE. Șeful procurorilor din municipiul maramureșean Sighetu Marmației, Ioan Ardelean, a murit. Ardelean condus Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației în ultimii 10 ani – a fost desemnat în funcția de procuror șef al instituției în 1 ianuarie 2009, în urma examenului susţinut la Institutul Naţional al Magistraturii, organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (a înlocuit-o în funcție pe fosta prim-procuror Laurenţa Berinde, care și-a continuat activitatea ca procuror).

 

Ioan Ardelean a fost procuror timp de 23 ani, fiind numit în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmației prin decretul nr 1. din 7 mai 1996 (simultan cu numirile altor trei procurori sigheteni, Laurența Berinde, Aurelia Motoarcă și Ioan Tupiță). Cea mai mare perioadă a activității, Ardelean a îndeplinit și calitatea de purtător de cuvânt al Parchetului Sighetu Marmaţiei.

 

În 2009, la momentul preluării funcției de conducere, Ardelean a precizat că își dorește să aducă îmbunătăţiri actului de justiţie, căutând modalităţile cele mai bune pentru atingerea performanţelor profesionale, şi că va sluji interesul cetăţenilor. În ultima perioadă, el îndeplinea funcția de conducere cu delegare (ultima prelungire a delegării în funcția de prim-procuror a fost acordată de Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în 20 decembrie 2018, decizia intrând în vigoare în 3 ianuarie 2019 și fiind valabilă pe o perioadă de maximum șase luni, sau până la ocuparea funcției prin concurs/examen).

 

A vorbit mereu despre faptul că scopul procurorilor este apărarea ordinii de drept și a drepturilor și libertăților cetățenilor și nu a încetat să vorbească public despre vulnerabilitățile sistemului, care ar consta în subdimensionarea structurii de personal (atât în cazul procurorilor cât mai ales la personalul auxiliar) în raport cu volumul de activitate crescut.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here