DECES – A murit omul de afaceri băimărean Alexandru Pârjol, patronul IMI SA

0
9083

TRIST. A murit omul de afaceri băimărean Alexandru Pârjol (72 de ani), directorul general al firmei IMI SA. Alexandru Pârjol s-a născut la 1 august 1948, a absolvit Facultatea de Construcţii a Universității Tehnice Cluj-Napoca, la profilul Inginerie Economică.

 

Pârjol a reușit să-și propulseze firma pe care a fondat-o în anii 90, când deși avea doar 40 de angajați a reușit să convingă Grupul german Wintershall că are capacitatea de a executa lucrări complexe la rețeaua de distribuție și transport a gazelor naturale. Ulterior, Întreprindere Montaj-Instalații (IMI) SA s-a axat și pe lucrări la rețelele de distribuție a apei, canalizare etc. Începând din 2017, an în care a și intrat în insolvență, firma a intrat într-un declin evident, păstrând totuși 85-130 de angajați.

 

Alexandru Pârjol a fost unul dintre sponsorii sportului maramureșean, ultimul club în care s-a implicat fiind cel de rugby (CSM Știința Baia Mare), de unde s-a retras din funcția de vicepreședinte în 2018.

 

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here