DECES – A murit Dan Adamescu, patronul ziarului „România liberă”, al companiei Astra Asigurări şi al Hotelului Intercontinental

0
665
Dan Adamescu

CONDAMNAT. A murit omul de afaceri Dan Adamescu. Decesul s-a produs într-o unitate spitalicească din exteriorul Penitenciarului Jilava, informaţia fiind confirmată de inspector de penitenciare Carmen Uţoiu, pentru Agerpres.

 

Dan Adamescu avea 68 de ani şi executa o pedeapsă de 4 ani și 4 luni de închisoare fiind găsit vinovat de  faptul că a mituit doi judecători pentru ca aceştia să pronunțe soluții favorabile în dosare de insolvență ale unor firme.

 

De asemenea, procurorii DNA l-au mai trimis în judecată și în decembrie 2016, pentru abuz în serviciu în formă calificată, spălare de bani și complicitate la abuz în , în dosarul privind prejudicierea societății Asigurare Reasigurare Astra SA cu aproximativ 800 milioane lei. În 21 decembrie 2016, o instanță din București i-a respins definitiv o cerere de eliberare condiționată solicitată pe considerent că este grav bolnav (conform apropiaţilor, era în comă indusă, ca urmare a unei septicemii).

 

Dan Grigore Adamescu s-a născut la 20 septembrie 1948, în Râmnicu Vâlcea, şi a fost acționar majoritar la mai multe companii, printre care Astra Asigurări, Unirea Shopping Center, Medien Holding (trustul care deține ziarul România Liberă), Modern Business Center (imobiliare), hotelurile Rex, InterContinental și Pullman.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here