DECEMBRIE 2022 – Se finalizează centrala fotovoltaică de 1 MW de la fabrica de scaune Plimob Sighetu Marmației, investiție de 775.000 euro

0
1599
Vasile Godja

INVESTIȚIE FINALIZATĂ – ENERGIE VERDE. E.ON Energie România a anunțat, prin directorul general Claudia Griech, că finalizează în această lună o investiție totală de aproximativ 775.000 euro care se va concretiza cu darea în folosință a  unei centrale fotovoltaice cu o putere instalată de 1 MW la fabrica de scaune Plimob (care deține puncte de producție în Sighetu Marmaţiei și Sarasău), controlată de Vasile Godja.

 

Noua centrală fotovoltaică va avea 2.400 de panouri solare, instalate pe acoperişurile a trei clădiri ale fabricii Plimob din comuna Sarasău, pe o suprafaţă de aproximativ 15.000 de metri pătraţi, iar în urma investiției fabrica sigheteană va putea să-și producă 1.227 MWh pe an, ceea ce înseamnă acoperirea a 14% din energia necesară producției anuale. De asemenea, emisiile de dioxid de carbon vor fi reduse cu aproximativ 270 de tone pe an.

 

Plimob SA Sighetu Marmației, firmă cu domeniul de activitate din industria mobilei și a prelucrării lemnului, are circa 1.200 de angajați și este cel mai mare producător de scaune, 98% din producţie fiind contractă la export. Pe lângă scaune, firma sigheteană produce și brichete şi peleţi.

* Foto: @Adrian Scutariu via letemps.ch

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here