DEBUT CU VICTORIE – Explorări Baia Mare a învins categoric la Suceava, în meciul de debut în actuala ediție a Ligii Naționale

0
150

LIGA NAȚIONALĂ – VOLEI. Sâmbătă, 8 octombrie 2022, în Sala de Sport „Dumitru Bernicu” (LPS) din Suceava, în meci contând pentru etapa 1 a Ligii Naționale de volei masculin, CSM Suceava a pierdut, cu 0-3 (16-25, 8-25, 16-25), partida cu CS Știința Explorări Baia Mare. Băimărenii au câștigat partida de debut în această ediție de campionat după doar o oră și 4 minute de joc efectiv, impunându-se clar, în minim de seturi.

 

Meci fără istoric și fără emoții, diferență de valoare a loturilor evidentă (Suceava fiind nou-promovată în Liga Națională, iar Explorări terminând ultimele două sezoane ale Ligii pe locul 7), care le-a dat posibilitatea antrenorilor Marius Botea și Sorin Pop să ruleze lotul.

 

O remarcă pozitivă pentru un foarte bun transfer al băimărenilor, în persoana centrului bahamez Shonari Elkan Hepburn (29 de ani și 2,01 m înălțime, venit din prima ligă germană, de la United Volleys Frankfurt, dar un veritabil globetrotter sportiv, Explorări fiind a 9-a echipă din a 6-a țară în care joacă): jucător complet și cu un serviciu foarte bun – a contribuit cu 11 puncte la zestrea oaspeților, 6 dintre acestea fiind ași (puncte direct din serviciu), 3 din atac și 2 din blocaj.

 

Cu Cheagă și Badea principale guri de tun (câte 6 atacuri decisive pentru fiecare) și cu Silvășan-Pașca foarte bun la blocaj, băimăreanii au făcut un reușit antrenament cu public la Suceava.

 

Pentru Explorări au punctat Cheagă și Hepburn (câte 11 puncte), Badea (7 puncte), Silvășan-Pașca (6 puncte), Tarța și Taboada (câte 5 puncte), Dragomir (2 puncte). De la gazde s-au remarcat Pop (10 puncte), Boghean și Gontariu (câte 4 puncte). În etapa următoare, a 2-a, în 15 octombrie, Explorări debutează în fața propriilor suporteri într-un meci împotriva CS Volei Club Zalău 2015.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here