DE NEUITAT – Florian Roşu (CSM Știința Baia Mare), debutează ca titular în naționala României în meciul istoric cu Argentina: 2 jucători băimăreni în primul 15

0
358

RUGBY – ROMÂNIA. Sâmbătă, 3 iulie 2021, de la ora 21.00, jucătorul echipei campioane en-titre Florian Roșu va debuta în echipa națională a României (locul 18 în topul mondial), fiind anunțat titular în meciul istoric cu Argentina (locul 9 în topul mondial), partidă care va inaugura oficial Stadionul Naţional de Rugby Arcul de Triumf și care va fi transmisă în direct de TVR.

 

Antrenorul echipei României, englezul Andrew Robinson, și-a explicat decizia prin faptul că vrea să-l recompenseze pe Roșu (28 de ani) pentru evoluţiile bune în SuperLigă și l-a caracterizat pe jucătorul de linia a II-a al echipei băimărene ca fiind un “jucător tânăr care în ultimele 12 luni a reuşit să crească foarte mult, să-şi îmbunătăţească jocul”.

 

Florian Gheorghiță Roșu, originar din Pașcani, a fost transferat la CSM Știința Baia Mare în vara anului 2012, de la CSȘ 2 Siromex Baia Mare (la 19 ani), în 2014 a fost împrumutat la Dinamo București, iar în 2016 s-a reîntors la echipa campioană națională. El a făcut parte din naționalele U19 și U20 și a mai fost selecționat la echipa României, dar nu a fost introdus niciodată în teren pe parcursul vreunui meci al naționalei.

 

De asemenea, în echipa României care va intra pe teren în meciul test cu naționala Argentinei a fost anunțat ca titular și centrul stânga al echipei CSM Știința Baia Mare, Alexandru Bucur, astfel că echipa băimăreană va avea 2 jucători în primul 15.

 

România întâlnește Argentina după 10 ani, ultimul meci dintre cele două naţionale având loc cu ocazia Cupei Mondiale din 2011, la Invercargill (Noua Zeelandă). Argentina se află într-un turneu european, pe care-l încep în România și în care vor mai juca cu Țara Galilor, campiona din Turneul celor 6 Națiuni.  La ultima ediție a Tri Nation Series, în 2020, turneu rezervat celor mai bune 3 echipe emisfera de sud, Argentina a învins legendara All Blacks și a remizat de două ori cu Australia, terminând pe locul 2 (după Noua Zeelandă și înaintea Australiei).

 

Din păcate, cel de-al doilea meci test cu o echipă din Top 10 mondial, cel cu Scoția (locul 8 în World Rugby Rankings), a fost anulat din cauza mai multor teste pozitive în lotul echipei britanice.

 

România va începe meciul cu Argentina în următorul 15: 1. Alexandru Savin (CSA Steaua), 2. Eugen Căpăţînă (SCM Timişoara), 3. Alexandru Ţăruş (Rouen), 4. Florian Roşu (CSM Ştiinţa Baia Mare), 5. Adrian Moţoc (Stade Aurillacois), 6. Cristi Chirică (Sporting Club Appameen), 7. Cristi Boboc (ACS Tomitanii), 8. Andre Gorin (Hyeres-Carqueiranne-La Crau) – căpitan, 9. Gabriel Rupanu (SCM Timişoara), 10. Daniel Plai (CSA Steaua), 11. Nicolas Onuţu (CS Vienne), 12. Alexandru Bucur (CSM Ştiinţa Baia Mare), 13. Taylor Gontineac (Rouen), 14. Ionuţ Dumitru (CSA Steaua), 15. Ionel Melinte (SCM Timişoara).

 

Rezerve: 16. Florin Bărdaşu (CSA Steaua), 17. Ionel Badiu (Valence Romans Drome), 18. Vasile Bălan (CSA Steaua), 19. Marius Antonescu (Bourg en Bresse), 20. Mihai Macovei (Colomiers), 21. Vlad Neculau (SCM Timişoara), 22. Florin Surugiu (CSA Steaua), 23. Robert Neagu (CSA Steaua).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here