DE ACUM, ÎN PLAY-OUT – Minaur a terminat la egalitate, la Baia Mare, ultimul meci din sezonul regular și se pregătește de evitarea retrogradării

0
719

FOTBAL – LIGA A II-A. Duminică, 12 martie, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, în meci contând pentru etapa a 19-a (ultima a sezonului regular) Liga a II-a fotbal, Minaur Baia Mare a încheiat la egalitate, 1-1 (1-0), partida cu Gloria Buzău. Meciul, arbitrat la centru de Kovács Szabolcs (35 de ani) din Carei, a opus echipele clasate înaintea acestei etape pe locurile 18 (Minaur) și 9 (Gloria).

 

Cu o însemnătate mai mică pentru gazde, care, fiind una dintre cele mai slabe echipe din Liga a II-a va juca în play-out (o singură echipă din cele 20 are mai puține victorii decât băimărenii, care au obținut doar 3 succese în 19 partide), pentru evitarea retrogradării, partida era decisivă pentru buzoieni, care în urma rezultatului, cumulat cu scorurile etapei, s-au calificat în play-off.

 

Fost director tehnic, acum în postura de antrenor principal, Vasile Miriuță a început partida cu următorul 11: Avram – Lazăr, Stoian, Mondragon (cpt.), Iacob, Dandea, Gneba, Ivanovici, Chinde, Berisha, Jarovic.

 

Prima ocazie mai consistentă le-a aparținut băimărenilor, spre finalul reprizei, însă germano-bozniacul Senad Jarović (25 de ani, atacant, venit în ianuarie de la FK Sloboda Tuzla – Liga I Bosnia-Herțegovina) a ratat cu poarta goală (min. 41). Totuși gazdele reușesc să deschidă scorul în minutele de prelungiri, prin același Jarovic, care a reluat cu capul o centrare de la Berisha învingându-l pe Stoian (min. 45+3).

 

Ieșiți de la vestiare în avantaj (1-0), băimărenii au încercat să mențină avantajul de pe tabela de marcaj, mai ales după ce s-a mai stins iureșul oaspeților de la începutul reprizei a doua (când, în min. 49, moldoveanul Alexandru Boiciuc – 25 de ani, adus de buzoieni la începutul campionatului de la U. Cluj – a ratat din 7 metri). Însă insistența buzoienilor a dat roade spre finalul partidei, când același Boiciuc a reluat imparabil, din circa 10 metri, mingea respinsă greșit de Avram.

 

Minaur Baia Mare – Gloria Buzău: 1-1 (1-0), au marcat Senad Jarović (min. 45+3) / Alexandru Boiciuc (min. 89).

 

În urma egalului, Minaur Baia Mare a terminat sezonul regular pe locul 18 (din 20), urmând să joace în play-out, pentru evitarea retrogradării. Îngrijorător este numărul foarte mic de puncte adunat de Minaur, doar 16 (3 victorii, 7 egaluri, 9 înfrângeri), misiunea băimărenilor fiind dificilă din cauza acestui aspect semnificativ.

 

* Foto: @CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here