DATORIILE ORAȘULUI – În acest an, Primăria Baia Mare va plăti către bănci peste 18 milioane de lei pentru creditele pe care le-a contractat

0
1208

CREDITE ACTIVE. În 2022, Primăria Baia Mare are calculat un grad de îndatorare publică de 8,14% (gradul maxim de îndatorare este de 30% și se calculează în baza veniturilor proprii pe care le are instituția de administrație publică).

 

În acest an, administrația locală va trebui să plătească băncilor, pentru creditele pe care le-a contractat și care sunt în derulare, suma totală de peste 18 milioane de lei (exact: 18.086.540 lei) – suma este cea mai mare din ultimii ani (o medie de peste 1,5 milioane de lei/lună). Din această sumă, doar 12,8 milioane de lei sunt plătiți în contul ratelor bancare, restul fiind achitați sub formă de dobânzi (5,28 milioane de lei) și comisioane bancare (circa 13.000 de lei).

 

În acest moment, municipalitatea Baia Mare, controlată de edilul Cătălin Cherecheș, are active (nestinse/neachitate) trei credite bancare, accesate în 2005 (BCR – 50 de milioane de lei), 2013 (CEC – 96,4 milioane de lei) și 2019 (CEC – 76 milioane de lei). Dacă nu va mai accesa alte credite bancare, Primăria Baia Mare va achita ultimii bani pentru stingerea datoriilor în vara anului 2039. Adică peste 17 ani.

* Foto: @fb Cătălin Cherecheș

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here