DATE OFICIALE – Maramureș, locul 5 în clasamentul național al accidentelor de muncă

0
315

ACCIDENTE DE MUNCĂ. Cu o medie de peste 14 muncitori accidentați pe lună, în primele 9 luni ale anului 2019, Maramureș se situează pe locul 5 în clasamentul național al accidentelor de muncă, conform unei centralizări recente a Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale.

 

În primele trei trimestre ale anului trecut, în Maramureș s-au înregistrat 129 de accidente de muncă, adică 3,6% din accidentele de muncă înregistrate la nivel național (mai multe fiind înregistrate doar în capitală și marile județe – respectiv, București: 966 accidentaţi – 27,4% din totalul accidentaţilor pe ţară; Braşov: 195 accidentaţi – 5,5% din total; Timiş: 154 accidentaţi – 4,3% din total; Constanţa: 131 accidentaţi – 3,7% din total).

 

La nivel național, în primele 9 luni din 2019, s-au înregistrat 3.519 accidente de muncă, din care 108 mortale. Cele mai multe accidente de muncă mortale au fost cauzate în construcții, agricultură/vânătoare și exploatare forestieră. Aproape 70% dintre cei accidentați aveau o vechime în muncă de până la 5 ani.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here