DATE EUROSTAT – Deputatul Călin Bota: România este campioană în UE la creștere economică pentru al doilea trimestru consecutiv

0
286

ACTIVITATE PARLAMENTARĂ. Măsurile luate de guvernele conduse de PNL fac din România campioana Uniunii Europene la creștere economică. România a înregistrat cea mai mare creștere economică trimestrială din Uniunea Europeană, cu 2,8% față de trimestrul IV al anului trecut, conform datelor publicate de Eurostat. De asemenea, câștigul salarial mediu net al românilor a crescut în martie 2021 cu 7,7% față de martie 2020.

 

Deputatul PNL Călin Bota, membru în Comisia de buget-finanțe a Camerei Deputaților, consideră că “aceste date oficiale ne confirmă că mergem în direcția bună, o direcție în care trebuie să păstrăm echilibrul, prudența și să avem grijă în continuare la cheltuieli. Creșterea economică și creșterea salariului mediu demonstrează capacitatea guvernului de a gestiona bine criza economică determinată de pandemie. Să nu uităm că la finalul anului trecut economia României a înregistrat, de asemenea, cea mai mare creștere la nivel european, de 4,8%. Astfel, suntem campioni în Europa la creștere economică pentru al doilea trimestru consecutiv și putem vorbi de o revenire aproape integrală din criza economică generată de criza sanitară.”

 

În paralel, sunt adoptate măsuri necesare pentru a construi o economie competitivă și puternică, o economie capabilă să reziste la provocările viitoare.

 

,,Am adoptat în Camera Deputaților proiectul de lege prin care sprijinim cu 500 de milioane de euro antreprenorii care activează în domeniul HoReCa, turismului, organizării de evenimente și care au suferit pierderi mari de venituri în timpul pandemiei. Aproape 80.000 de firme vor beneficia de susținere financiară directă, banii fiind folosiți la relansarea economică a acestor companii și la susținerea angajaților. Suma de 500 de milioane de euro votată astăzi se adaugă la cei 1 miliard de euro aprobați deja ca pachet de sprijin prin programul derulat de Ministerul Economiei.

 

Prin astfel de măsuri, adaptate la nevoile economiei private, România reușește să fie campioana creșterii economice în Europa pentru al doilea trimestru consecutiv”, a subliniat deputatul liberal Călin Bota.

 

Biroul de presă PNL Maramureș



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here