DACĂ DORIȚI SĂ REVEDEȚI – Alianța Pentru Patrie (partidul lui Dragnea): „Suntem convinși că Liviu Marian Pop a fost un excelent ministru!”

0
1303

„MODEȘTII”. Să-ncepem cu un exercițiu de memorie: un proverb pe zi ține prostia departe. Qu’est-ce que vous avez préparé pour aujourd’hui? Rememorarea nemuritorului proverb „Laudă-mă gură, că ţi-oi da friptură!”. De ce am înfăptuit aceste flotări matinale neuronale? Pentru că este chintesența a ceea ce urmează.

 

Pe principiile „Care strigă mai tare, are dreptate” și a mai contemporanului „Bă, ne-au murit lăudătorii, să compensăm lipsa!”, cel desemnat să se ocupe de comunicarea racolărilor pentru noul „partid de aur” de sorginte naționalistă la nivelul de percepție al tălpii gâștei, Alianța Pentru Patrie (partid creat de pesedistul Codrin Ștefănescu pentru a avea ce conduce pesedistul Liviu Dragnea după ce e eliberat din penitenciar), a bătut toba-ntr-un ritm relativ interesant când cu anunțul venirii-n partid a lui PLM, zis Pop Liviu Marian (sau invers).

 

Comunicatorul racolărilor „de marcă” (postură-n care-l bănuim tot pe Codrin Ștefănescu, poate mai prolific decât Păstorel) a scris în 11 octombrie 2021 (așadar în timpul vieții noastre) despre racolarea pesedistului maramureșean PLM, înălțat odinioară, pe linie de partid, de PSD, de la sindicalist-șef la ministru. Sigur, nu racolarea în sine prezintă interes (nici vreo noutate, 2mnews o anunțase cu 3 zile-nainte, AICI), ci modul în care a fost prezentată. Proverbial. Ziceam, flotări matinale neuronale.

 

Să vedem cum – cu precizarea că mi-am permis să corectez greșelile gramaticale din anunț, bănuind că nu-s voluntare, Codrin Ștefănescu scriind de pe telefonul mobil aceste… să le numim „texte patriotice de profundă vibrație intelectuală” (mi se șoptește-n cască să corectez o greșeală, Codrin Ștefănescu neavând telefon mobil, ci iPhone, pentru că e bogat).

 

11 octombrie 2021 – APP: „Suntem convinși că Liviu Pop a fost un excelent ministru! Ministrul Educației care a aplicat punctual programul de guvernare lansat atunci de Liviu Dragnea! Adică majorarea salariilor profesorilor și a întregului personal din învățământ, promovarea proiectului CRED – pentru formarea cadrelor didactice din învățământul preuniversitar – adică a peste 55.000 de profesori, reintroducerea titularizării în sistemul de învățământ!

 

De astăzi s-a alăturat echipei APP și va coordona organizația Sectorului 1! Bine ai venit, Liviu Pop! Te așteaptă cu multă speranță toți cei care acum strâng semnături pentru demiterea Clotildei și a găștii ei de acolo! Să nu-i dezamăgești!”.

 

Trecem peste înlocuirea în totalitate a punctului cu semnul exclamării, specifică persoanelor cu exces exclamativ, pentru că nu despre gramatică-i vorba aici, ci despre friptură. De aceea, sper c-a dat și Pelemeu’ măcar o friptură (știți, „Laudă-mă gură, că ţi-oi da friptură”). La Capșa, sau Odeon, ca orice boieri pesediști bogați – pentru că stăpânului Dragnea-i place bucătăria românească (o măduvioară, un Cotnărel…).

 

Pentru că restaurantul scump și pesedeul (APP e un pesedeu pe stil nou, activat cu o latură patriotard-naționalistă de tip AUR) merg mână-n mână. Mi-l amintesc pe Dragnea cum în aprilie 2019 (înainte de vacanța politică de la Rahova), delirând manipulator în privința creșterii nivelului de trai din România, a glăsuit neforțat: „Românii nu mai au grija zilei de mâine! Mătușile lui Codrin Ștefănescu au început să mănânce la restaurant”. Ce frumooos! D-asta zic, sper c-a dat Pelemeu’ o friptură.

 

… brusture, barză, mazăre, viezure. „Genunche”, „12 poate fi mai mare decât 16”, „Ponta n-a plagiat”, dottore. Mătușile lui Codrin Ștefănescu au început să mănânce la restaurant.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here