CURĂȚENIA DE IARNĂ – Cadou înainte de Revelionul 2021: într-o singură zi, Finanțele au cerut insolvența a 34 de firme din județul Maramureș

0
851

INSOLVENȚĂ – MARAMUREȘ. În 30 decembrie 2020, Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP) Maramureș, în baza mandatului de reprezentare emis de Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Cluj-Napoca, a deschis 34 de procese în care cere intrarea în insolvență a 34 de firme din județul Maramureș. Spețele vor fi judecate de magistrații Secției civile de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Maramureș.

 

Cele mai multe dintre acestea sunt inactive fiscal, nu și-au depus de mai mulți ani niciun bilanț (unele chiar de 10 ani!), alte nu au activitate în ultimii 5 ani, nu au răspuns comunicărilor cu instituțiile statului, dar nici nu au fost radiate din Registrul Comerțului de administratori. Practic, Finanțele fac curățenie în economia gonflată a județului, aceste firme figurând în registrele și statisticile economice ca fiind active, în fapt fiind abandonate.

 

Sigur, printre cele 34 există și excepții, în timpul documentării 2mnews a găsit o firmă înregistrată în Baia Mare, pe strada Vasile Lucaciu, care este administrată de un cetățean din Ungaria și care gestionează un bar-club, societate care a raportat în 2019 un profit de circa 80.000 de euro – profit care, atipic, depășește cu mult cifra de afaceri -, și care are chiar angajați și bilanțuri depuse.

 

Cele 34 de firme cărora AJFP Maramureș le-a cerut insolvența la finalul anului 2020 activau într-o multitudine de domenii: producția de băuturi răcoritoare, transport, florării, agenții de turism, baruri, cluburi de noapte, restaurante, agenții de publicitate, testări și analize tehnice, comerț etc. În urma deciziilor judecătorești, există posibilitatea ca unii administratori să fie făcuți responsabili pentru datoriile create statului în numele firmei și să răspundă cu bunurile proprii.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here