CUPELE EUROPENE – Minaur pierde la 4 goluri meciul tur din EHF European Cup cu Partizan Belgrad, însă calificarea se decide la Baia Mare

0
227

EHF EUROPEAN CUP. Sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 22.00 (ora României), la Sportski Centar Vozdovac din Belgrad (Serbia), în meci contând ca prima manșă din turul III al EHF European Cup la handbal masculin, RK Partizan Belgrad a câștigat, cu 30-26 (15-13), meciul cu HC Minaur Baia Mare.

 

Partida, arbitrată de cuplul bulgar Georgi Doychinov și Yulian Gorețov, a fost dominată de sârbi datorită eficienței principalilor trăgători, Nemanja Zivkovic și Uros Kojadinovic, dar mai ales a inspirației portarului Andrej Trnavac, care a avut un procentaj aproape incredibil de parade salvatoare: 34,21% (practic, din 3 șuturi ale băimărenilor, Trnavac a apărat unul). Statistic (argument pentru victoria sârbilor): Partizan a avut o eficiență a șuturilor (adică raportul dintre șuturi și goluri) de 58%, față de 52% Minaur.

 

Minaur a reușit în prima repriză să facă față iureșului perpetuu al sârbilor, intrând la cabine cu un declaj de doar 2 goluri (15-13), însă în repriza a doua În ultimele 10 minute ale meciului s-a intrat cu o diferență de 5 goluri în favoarea gazdelor (25-20). După alte 5 minute, diferența era de 6 goluri (29-23), iar în ultimele minute ale meciului Vujovic se trezește și marchează pe gol după gol, ținând partida retur deschisă calificării. Scor final: 30-26, iar calificarea rămâne deschisă.

 

Pentru Minaur Baia Mare au înscris: Vujovic și Căbuț (câte 7 goluri), Buzle (4 goluri), Kotrc (3 goluri), Nagy (2 goluri) Teca, Vujic și Da Silva Molllino (câte 1 gol) – o remarcă pentru portarul Barna Buzogany, cu 9 parade salvatoare, procentaj 32,14%. De la Partizan Belgrad s-au remarcat portarul Trnavac (13 parade salavatoare, procentaj 34,21%!), Kojadinovic (7 goluri), Zivkovic (6 goluri), Micic și Petric (câte 4 goluri).

 

Meciul retur va avea loc la Baia Mare, pe 4 decembrie 2021.

 

* Foto: @Partizan Belgrad

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here