CUPE EUROPENE – Minaur Baia Mare și-a aflat adversarul din primul tur al EHF European Cup

0
310

ADVERSAR. Minaur Baia Mare va juca în primul tur al competiţiei masculine de handbal EHF European Cup contra echipei HC Lokomotiv Gorna Oryahovitsa (Bulgaria). Meciul tur este programat pe 21 sau 22 septembrie (echipele urmează să decidă data de comun acord), iar meciul retur are loc în 28 sau 29 septembrie.

 

Clubul bulgar este fondat în anul 1969, în orășelul Gorna Oryahovitsa (circa 32.500 de locuitori), situat în nordul Bulgariei, în provincia Veliko Tarnovo. Cei mai cunoscuți jucători sunt Vladislav Yorgov și Michael Ivanov, care fac parte și din echipa națională a Bulgariei de handbal… pe plajă (Beach Handball), participantă acum la Campionatul European.

 

Economic, orașul este recunoscut în special pentru producția de zahăr (fabrica Zaharni Zavodi Ltd. fiind înființată în anul 1912, ca un joint-venture bulgaro-ceh), sobe, cuptoare și șeminee (produse de Skladova Tehnika AD, care în perioada comunistă exporta și în România), napolitane (aici se produce populara marcă „Borovets”) și transformatoare. Cele mai populare sporturi în localitate sunt fotbal, hochei și lupte libere. Orașul bulgar este înfrățit (și) cu orașul românesc Roșiorii de Vede.

 

Dacă se va califica în turul 2 al competiției (care este a treia valorică în handbalul european), băimărenii vor întâlni Hapoel Ashdod (Israel), prima manşă fiind programată pe 16 sau 17 octombrie, iar returul în 23 sau 24 octombrie.

 

Celelalte echipe românești înscrise în competiție vor juca începând din turul 2 (CSM Focşani 2007 va juca cu învingătoarea dintre HB Kaerjeng – Luxemburg şi KH Vellaznimi HC – Kosovo) și turul 3 (Potaissa Turda este calificată direct în turul al treilea, în care meciurilor vor avea loc pe 27 sau 28 noiembrie, respectiv 4 sau 5 decembrie, tragerea la sorţi pentru această fază urmând să aibă loc pe 25 octombrie).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here