CUPE EUROPENE – Află care sunt cei 9 posibili adversari ai lui Minaur Baia Mare în turul 1 al EHF European League

0
243

HANDBAL – EUROPEAN LEAGUE 2022-2023. În EHF European League, a doua competiție valorică intercluburi a hadbalului european, în această ediție va activa doar echipa masculină a clubului Minaur Baia Mare (clasată pe locul 2 în Liga națională), echipa feminină (clasată pe locul 6 în Liga națională) nu va juca în cupele europene – România este reprezentată în ediția 2022-2023 a cupelor europene de primele 5 echipe din clasamentul Ligii naționale feminine: Rapid și CSM București – în Champions League și SCM Râmnicu Vâlcea, Măgura Cisnădie și Gloria Buzău – în European League.

 

Deținătoarea trofeului în competiția masculină este echipa portugheză SL Benfica (40-39 în finala disputată cu germanii de la SC Magdeburg). În acest sezon al EHF European League vor participa 46 de echipe (era de rezolvat un singur wild card, decis astăzi de EHF: echipa macedoneană HC Eurofarm Pelister, care în ultimele două sezoane a EHF European League a ajuns în optimile de finală).

 

Posibilul adversar al Minaur în turul 1

 

Tragerea la sorți pentru turul 1 va avea loc pe 19 iulie, la Viena. 20 de echipe (printre care și foste participante în Champions League – IFK Kristianstad, Bjerringbro-Silkeborg, BM Logrono La Rioja și IK Sävehof, dar și echipele românești Minaur Baia Mare, Dobrogea Sud Constanța și Potaissa Turda) își vor începe campaniile în turul 1 de calificare pe 27-28 august (manșa tur) și 3-4 septembrie 2022 (returul).

 

În acest tur, Minaur este cap de serie și poate întâlni doar una dintre următoarele 9 echipe: Chambery Savoie MB (Franța), Gornik Zabrze (Polonia), Bjerringbro-Silkeborg (Danemarca), BM Logrono La Rioja (Spania), FTC (Ungaria), IFK Kristianstad (Suedia), ALPA HC Hard (Austria), Kolstad Handball (Norvegia) sau HC Cocks (Finlanda).

 

Strategia și datele de desfășurare ale competiției

 

Tragerea la sorți pentru turul 2 va avea loc pe 6 septembrie 2022. Celor 10 echipe calificate din turul 1 li se adaugă alte 14 care vor intra în competiție în turul 2 (printre acestea, echipa română Steaua București, câștigătoarea Cupei României și fostele câștigătoare ale Champions League: SG Flensburg-Handewitt, Montpellier Handball și Bidasoa Irun), cele 12 meciuri tur-retur eliminatorii urmând să se joace în 27 septembrie 2022 (turul) și 4 octombrie 2022 (returul).

 

În turul 3 (faza grupelor) intră cele 12 calificate din turul 2 și 12 de echipe calificate direct faza grupelor (în baza coeficienților de țară): SL Benfica (Portugalia), Füchse Berlin (Germania), PAUC Handball (Franța), Skjern Handbold (Danemarca), Ystads IF (Suedia), Kadetten Schaffhausen (Elveția), Fraikin BM Granollers (Spania), Eurofarm Pelister (Macedonia), Balatonfüredi KSE (Ungaria), Tatran Prešov (Slovenia), HC Motor (Ucraina) și Valur (Islanda). Vor fi 4 grupe de câte 6 echipe. Se joacă tur-retur fiecare cu fiecare (10 meciuri). Meciurile din grupe încep în 25 octombrie 2022 și ultimul meci se dispută în 28 februarie 2023.

 

Din fiecare grupă se califică în 16-imi primele 4 echipe. Meciurile din 16-imi sunt programate tur-retur eliminatoriu în 21 martie și 28 martie 2023.

 

Câștigătoarele se califică în sferturile de finală, meciurile urmând să se dispute în 11 aprilie și 18 aprilie 2023. Câștigătoarele din sferturi se califică în Final 4. Tragerea la sorți pentru Final 4 va avea loc pe 21 aprilie 2023. Meciurile (semifinale, finala pentru locul 3 și finala mare, pentru trofeu) sunt programate în weekendul 27-28 mai 2023.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here