CUPA ROMÂNIEI – Explorări a ratat calificarea în Final Four, deși a învins la Baia Mare pe SCM Zalău

0
193

VOLEI MASCULIN. Miercuri, 19 ianuarie 2022, în Sala Sporturilor Lascăr Pană din Baia Mare, în manşa retur din sferturile de finală ale Cupei României la volei masculin, Știința Explorări Baia Mare a disputat primul meci oficial pe teren propriu din acest an, cu SCM Zalău (vicecampioana națională), echipă care s-a impus în tur cu 3-0 (29-27, 25-21, 26-24). Misiunea gazdelor de a întoarce rezultatul din tur și de a se califica la turneul Final Four era una aproape imposibilă.

 

Meciul, arbitrat de Cristian Șanta & Marius Șanta, s-a încheiat totuși cu o victorie a gazdelor, Știința Explorări – SCM Zalău 3-2 (24-26, 25-11, 25-20, 21-25, 25-9), o victorie însă doar de palmares, rezultatul calificării fiind tranșat după primul set, câștigat de oaspeți în prelungiri, după ce băimărenii au avut 24-22 pe tabela de marcaj, fiind despărțiți de un singur punct pentru a se impune. N-a fost să fie, iar din setul 2 încolo rezultatul a contat mai puțin.

 

Pentru băimăreni au punctat Tarța (25 puncte), Moreira și Cheaga (câte 14 puncte), Aldea și Dragomir (câte 13 puncte), Taboada (3 puncte). De la oaspeți s-au remarcat Minic (10 puncte), Coasă (8 puncte), Bălean și Mărgineanu (câte 7 puncte).

 

În partidele din sferturile de finală s-au înregistrat rezultatele (echipele accentuate s-au calificat în semifinale):

* SCMU Craiova – CSU Știința București: 3-1 (3-0 în meciul tur, ambele meciuri s-au jucat la Craiova);

* Știința Explorări Baia Mare – SCM Zalău: 3-2 (0-3 în meciul tur);

* Olimpia Titanii București – Steaua București: se joacă în 23 februarie (1-3 în prima manșă);

* Dinamo București – Arcada Galați: se joacă în 23 februarie (1-3 în prima manșă).

 

Câştigătoarele din dubla manşă se califică în turneul Final Four (semifinale și finală).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here