CUM V-A CHELTUIT BANII – Pesedistul Zetea a cumpărat pachete de protecție sanitară la prețuri de trei ori mai mari decât prețul real și le-a distribuit electoral maramureșenilor

0
2690

FAPTE. În aprilie 2020, președintele Consiliului Județean Maramureș, pesedistul Gabriel Valer Zetea (care a pierdut alegerile locale și acum candidează pentru un post de deputat, pentru a-și menține veniturile financiare de bugetar la aceleași cote foarte-foarte mari), a dispus încheierea unui contract de achiziție pentru pachete de protecție, prevenție și dezinfecție.

 

Pentru că era situație de urgență și legea îi permitea, n-a mai făcut licitație, ci a făcut achiziția prin cumpărare directă. Valoarea totală a contractului a fost de 3,3 milioane de lei (sumă care conține TVA). Ce a cumpărat de banii ăștia? 35.000 de kituri cu produse sanitare. Un kit a conținut 2 dezinfectante de 40 ml, 10 mănuși (adică 5 perechi), 10 măști, 2 săpunuri și o pungă de hârtie personalizată (pungile au fost distribuite maramureșenilor în an electoral, fiind inscripționate cu Consiliul Județean Maramureș – președinte Gabriel Valer Zetea).

 

Costul unui kit a fost de 97 de lei (sumă care conține TVA) și a fost plătit, deși produsele nu erau identificate financiar separat, așa cum prevede legea. S-a transmis: atâta costă un pachet, 97 de lei, ura și la gară!

 

Luând în considerare prețurile din magazin ale produselor, un astfel de kit ajunge la circa 32 de lei (cu TVA inclus). Diferența dintre costul real și costul din contract este de peste 1 milion de de lei! Bani publici irosiți sau ajunși în buzunarele celor care au gestionat aceste contracte netransparente.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here