CUM SUNT CHELTUIȚI BANII PUBLICI – La cât se ridică în 2022 cheltuielile de personal la Primăria Baia Mare

0
921

BAIA MARE. În anul 2022, conform documentelor de fundamentare a bugetului local al municipiului Baia Mare, cheltuielile de personal ale Primăriei sunt de 25,6 milioane de lei (sumă care este echivalentă cu 5,17 milioane de euro). Această sumă reprezintă exclusiv salariile și drepturile salariale ale personalului Primăriei Baia Mare, indemnizaţiile consilierilor locali, precum şi contribuţii aferente celorlalte bugete.

 

Suma totală are o medie de 2,13 milioane de lei/lună și include exact salariile angajaților enumerați (nu și cele aferente categoriilor de salariați care, conform legii, sunt plătiți/finanțați și din subvenții de la bugetul local, de exemplu Serviciul Public Ambient Urban, Serviciul Public Asistență Socială, Teatrul Municipal, Spitalul TBC, Clubul Minaur, a asistenților personali ai persoanelor cu handicap grav, Poliția Locală ș.a.m.d.).

 

Conform ultimei organigrame, cea din octombrie 2020, Primăria Baia Mare, care este structurată administrativ în 14 birouri, cabinete, compartimente, direcții și servicii, are 549 de posturi, din care 3 funcții de demnitate publică (primarul și cei 2 viceprimari), 490 de funcții publice (din care… 59 de șefi – funcții publice de conducere!), și 56 de funcții contractuale (din care 3 șefi – funcții contractuale de conducere). Subliniere/repetare: la acestea se adaugă serviciile publice enumerate mai sus.

 

* Foto: @Primăria Baia Mare

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here