CUM SE PROCEDEAZĂ – S-a semnat contractul de construire în Maramureș a unui gard de peste o jumătate de milion de lei: sigur, prin încredințare directă, firmei unui penelist

1
1697

UNA BUCATĂ GARD, PREȚ: 507.000 LEI. Gardul… da, gardul, nu e nicio greșeală, care va împrejmui Centrul de Terapii Alternative care se construiește pe tăpșanul de la Lăpușel, va costa peste o jumătate de milion de lei (exact: 507.210,96 lei, sumă care include TVA) și va fi construit de firma care execută obiectivul de bază, Avril SRL din Negrești-Oaș, firmă controlată de penelistul Ioan „Nelu” Savu (61 de ani – în foto), fost candidat PNL Satu Mare la Camera Deputaților, la alegerile parlamentare din 2020 (al doilea pe listă). Contractul a fost semnat miercuri, 23 noiembrie 2022, și ne-am gândit că sunteți bucuroși să aflați că vom plăti o jumătate de milion de lei pentru un gard.

 

Evident, lucrarea a fost atribuită prin încredințare directă, un fapt perfect normal în această țară condusă/administrată după tiparul Lumii a III-a, pe principiul-dilematic „Se poate, și-n plus, dacă tot sunt ăia acolo, de ce să ne mai complicăm?”. Deci, administrația penelistă a Consiliului Județean Maramureș mai livrează 507.000 lei penelistului Savu din județul vecin, sponsor semnificativ de partid, ca să facă un gard.

 

Dacă vă gândiți că e un gard încrustat cu diamante, sunteți în profundă și regretabilă eroare: doar costă ca și cum ar fi încrustat cu diamente, în fapt fiind un gard simplu, din panouri zincate fixate pe stâlpi metalici.

 

Proiectul prevede construirea în satul Lăpușel (com. Recea – pe câmpul de lângă DJ 184A), în 2 ani (până în 21 decembrie 2023), a unui centru pentru terapii alternative (care va cuprinde cabinete medicale pentru terapii specifice – ergoterapie, ludoterapie, meloterapie, kinetoterapie, hipoterapie -, un parc senzorial şi arena pentru terapie cu cai, ponei şi câini), destinat copiilor din Maramureş cu dizabilităţi (sindrom Down, autism, ADHD, dizabilități motrice etc.).

 

Contractul, în valoare de 14,2 milioane de lei (exact: 14.211.893,92 lei, sumă care include TVA) a fost semnat la 21 decembrie 2021), cu asocierea de firme Avril SRL & Cubicon Invest SRL (asociatul secundar ocupându-se de partea de proiectare).

 

Proiectul Althera este în valoare totală de 3,35 milioane de euro (3.349.588,15 euro), din care doar 1,3 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile (prin Programului Operaţional România – Ucraina 2014-2020), cea mai mare parte a banilor, 2 milioane de euro (!) fiind plăită din banii județului (pentru că sunt cheltuieli neeligibile). Cum e gardul ăsta de o jumătate de milion de lei, tot p cheltuială neeligibilă, pentru că europenii din UE or fi ei generoși, dar nu-s și proști. Așa că-l plătim tot noi, ca bogații.

 

Vă reamintesc că acest proiect a fost generat de frica administrației județene de a nu fi arestată (temere exprimată public la momentul deciziei de cel care era șef al administrației județene, Zamfir Flore Ciceu), după ce județul a cumpărat în 2008, cu 650.000 euro plătiți din pușculița județului, un teren de 20 de hectare din pășunea Composesoratului Lăpușel și apoi l-au abandonat timp de 13 ani, lăsându-l pârloagă și plătind an de an impozitul aferent (sigur, în acest județ, unde pe strada 1 Mai nr.8 A din Baia Mare domnește într-o liniște deplină armonia și consonanța, niciunul dintre decidenții tranzacției imobiliare nu au fost sancționați în vreun fel – doar erau banii publici ai județului, dă-i încolo!).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here