CUM SE FACE – După 22 de ani ca director general al Primăriei Baia Mare, în ultimii 2 ani și pensionară, Eleonora Gheţe s-a retras de la conducerea SPAU, dar este plătită… tot de Primărie

0
2798
Cătălin Cherecheș și Eleonora Ghețe

ATÂT S-A PUTUT. Eleonora Gheţe, director general al Serviciului Public Ambient Urban (SPAU) al Primăriei Baia Mare de la înființarea acestuia, din anul 2001, și-a predat atribuțiile după ce a condus timp de 22 de ani acest serviciu public. În ultimii 2 ani a condus acest serviciu fiind pensionară. Una activă, după cum se poate observa.

 

În fapt, una chiar foarte activă, ea fiind și director general în Primăria Baia Mare din 2001, membru în Consiliul de Administrație al firmei publice Vital SA (operatorul de apă-canal controlat tot de administrația publică locală din Baia Mare, acționar majoritar cu 87,76%) din 2019 și pensionară din 2020.

 

Evident, activitățile au fost recompensate pe măsură. Din bani publici. De pildă, în anul 2021, Eleonora Ghețe, zisă și „Domnișoara Nora”, a cumulat un venit total (din salariu, pensie și indemnizația de la firma Vital) de 215.652 lei net, adică o medie de 17.971 lei net/lună (11.160 lei/lună salariul de director, 4.855 lei/lună pensie, 1.956 lei/lună indemnizația de la Vital).

 

În săptămâna recent încheiată, Ghețe a predat, așa cum am consemnat la începutul scrierii, atribuțiile de director general SPAU adjunctei Anișoara Cozma (care îndeplinește rolul de conducător cu titlu interimar – până se decide „Miezul Executivului” Primăriei pe cine va mirui cu această corvoadă).

 

Să revenim la subiect. Ghețe nu se va retrage total în pensie, așa cum ați putea (greșit) crede, ea rămânând ancorată la baierele pungii publice a Primăriei Baia Mare, fiind numită… consiliera primarului Cătălin Cherecheș (cel care în perioada 2013-2018 a declarat public, de mai multe ori, că vrea să o dea afară pe Ghețe – între timp, și-a reconsiderat panelul valoric). Deci, dacă o vedeți prin preajma Întâiului Edil al universalității, să nu îi doriți pensie îndelungată/liniștită/relaxantă, pentru că nu e cazul la o persoană atât de activă. Și să nu o mai întrebați de panseluțe, pentru că nu se mai ocupă. Eventual de strategii administrative.

 

Ce controla Ghețe la SPAU
SPAU Baia Mare, serviciu creat în 2001, are ca atribuții principale: amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi de pe domeniului public al municipiului; administrarea serelor orașului; exploatarea parcărilor publice cu plată, a locurilor de joacă publice, a trenuleţului din parc, a fântânilor arteziene, a piețelor, a cimitirelor; salubrizarea și deszăpezirea domeniului public; dezinsecţia și deratizarea.

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here