CULTURĂ DIGITALĂ – O aplicație digitală a Muzeului Județean de Artă din Baia Mare, premiată de Olanda în cadrul „Culture Hack”

0
127

CULTURE HACK. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Datelor Deschise ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner Grubacic, a premiat, în cadrul „Culture Hack”, cele mai bune trei aplicaţii digitale din România ce promovează cultura.

 

O aplicație digitală implementată de Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», care centralizează electronic statisticile vizitatorilor muzeului, s-a clasat pe locul 2, reprezentanta instituției muzeale maramureșene, Oana Enăşel, explicând că respectivele statistici se țineau până de curând… manual și că acestea trebuie centralizate pentru a fi raportate autorităților.

 

Pe locul 1 s-a situat o aplicație digitală a Muzeului Hărților (o hartă a României cu care vizitatorii pot interacționa și afla diferite date istorice), iar pe locul 3 s-a clasat o platformă unde utilizatorii pot efectua turul virtual al unor muzee.

 

Manifestarea „Culture Hack” a fost organizată de Centrul pentru Inovare Publică, în parteneriat cu Open Government Romania, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, fiind finanţat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos – premiile oferite au fost finanţate de olandezi (premiul 1: 1.200 de euro, premiul 2: 800 de euro şi premiul 3: 500 de euro).

 

2mnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ