CULTURĂ DIGITALĂ – O aplicație digitală a Muzeului Județean de Artă din Baia Mare, premiată de Olanda în cadrul „Culture Hack”

0
297

CULTURE HACK. Cu ocazia Zilei Internaţionale a Datelor Deschise ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, Stella Ronner Grubacic, a premiat, în cadrul „Culture Hack”, cele mai bune trei aplicaţii digitale din România ce promovează cultura.

 

O aplicație digitală implementată de Muzeul Judeţean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare», care centralizează electronic statisticile vizitatorilor muzeului, s-a clasat pe locul 2, reprezentanta instituției muzeale maramureșene, Oana Enăşel, explicând că respectivele statistici se țineau până de curând… manual și că acestea trebuie centralizate pentru a fi raportate autorităților.

 

Pe locul 1 s-a situat o aplicație digitală a Muzeului Hărților (o hartă a României cu care vizitatorii pot interacționa și afla diferite date istorice), iar pe locul 3 s-a clasat o platformă unde utilizatorii pot efectua turul virtual al unor muzee.

 

Manifestarea „Culture Hack” a fost organizată de Centrul pentru Inovare Publică, în parteneriat cu Open Government Romania, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, fiind finanţat de Ambasada Regatului Ţărilor de Jos – premiile oferite au fost finanţate de olandezi (premiul 1: 1.200 de euro, premiul 2: 800 de euro şi premiul 3: 500 de euro).

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here