CULISE – Din cauza cui susțin ucrainenii de la Donbas că au pierdut meciul tur din optimile EHF European Cup, câștigat de Minaur Baia Mare la limită

1
572

EHF EUROPEAN CUP. În prima manşă a optimilor de finală din EHF European Cup, disputată în seara de 19 februarie 2021 în Sala Sporturilor ”Lascăr Pană” din Baia Mare, CS Minaur a învins Donbas Mariupol (Ucraina) cu scorul de 24-23 (13-10), într-un meci considerat în deplasare – ambele manșe se dispută la Baia Mare, returul fiind programat sâmbătă, de la ora 18.00.

 

După meci, ucrainenii (mai cunoscuți după fosta denumire din perioada 1995-2004 Șahtior Academica Donețk) au sugerat că înfrângerea nu a fost cauzată doar adversarilor din Baia Mare, ci și… arbitrilor slovaci Boris Cipov şi Zoran Klus („merită remarcată atitudinea puternică a echipei noastre, deoarece a fost foarte descurajant să ne opunem simultan la doi rivali: jucătorii agresivi de la Minaur Baia-Mare și arbitrilor slovaci”).

 

Cei de la Donbas le-au transmis propriilor fani că încă de la începutul meciului au simțit „simpatia arbitrilor pentru gazde”, după ce în primele 8 minute au jucat în inferioritate numerică în urma a 3 eliminări (Semenchenko, Krivchikov și Sharko).

 

După un start ratat (din cauze extrasportive, susțin ucrainenii), în care scorul a ajuns la 7-3 (în minutul 16), datorită prestației execelente a portarului Dmitry Veremchuk (în acest meci a avut 11 parade salvatoare, procentaj 34%, scriu ucrainenii – cei de la Minaur îl acreditează cu 12 parade), diferența a fost redusă la 2 goluri (10-8), iar prima repriză s-a încheiat cu un avantaj de 3 goluri pentru Minaur (13-10).

 

“Imediat după pauză, luptătorii de la Donbass (Semencenko, Krivcikov și Dubovik), au adus scorul la egalitate în doar 5 minute, 14-14, ajungând apoi să conducă cu 19-20 (min. 46)”, însă o abundență de greșeli inutile au dus din nou gazdele în avantaj, după 3 goluri consecutive (23-22).

 

Ucrainenii mai remarcă finalul bun al echipei băimărene (portarul Pop a avut 9 intervenții salvatoare, procentaj de 28%, scriu ucrainenii – cei de la Minaur îl acreditează cu 11 parade), care în ultimele 6 minute a revenit de la 22-23 la 24-23 (prin golurile lui Dobra şi Căbuţ), câștigând, în extremis, meciul tur. Cert este că Donbas se mențin optimiști înaintea meciului din această seară, anunțând că “păstrează șansa de a ajunge în următoarea rundă a cupei europene”.

 

Pentru Minaur au marcat: Călin Căbuț (7 goluri – 4 din 7 m), Tomas Cip (5 goluri), Andrei Buzle și Milan Kotrc (câte 4 goluri), Mihai Dobra (3 goluri), Daniel Mureşan (1 gol). Pentru Donbas au înscris: Mihailo Krivcikov (7 goluri), Grigori Semencenko și Serghei Dubovik (câte 6 goluri), Igor Skiba și Volodimir Kara (câte 2 goluri).

 

Pentru respectarea adevărului: Donbas a avut 12 minute de eliminare, iar Minaur 10, echipa băimăreană primind 5 lovituri de la 7 metri (una ratată), iar Donbas niciuna.

 

* Foto: Ovi Dragomir via CS Minaur Baia Mare

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

  1. Ce legătură are „CULISE” cu subiectul articolului. Ucrainienii s-au plâns de arbitraj șușotind prin vestiare, sau au spus-o clar si direct? „Pentru respectarea adevărului” dacă o echipă primește mai multe lovituri de la 7m și mai puține eliminări înseamnă ca e avantajată de arbitrii?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here