CU REPETIȚIE – La 6 ani după ce l-au exclus din partid pe Cătălin Cherecheș, liberalii îi exclud și mama, pe deputatul Viorica Cherecheș

1
4105
Viorica Cherecheș, încadrată de Gabriel Zetea și Viorica Dăncilă
Viorica Cherecheș, încadrată de Gabriel Zetea și Viorica Dăncilă

EXCLUDERE. Timp de 2 ani și 7 luni (în perioada mai 2010 – ianuarie 2013) liberalii l-au suportat în partid pe Cătălin Cherecheș (fost deputat PSD, acum UNPR și primar al municipiului Baia Mare), apoi l-au exclus. Pe mama sa, Viorica Cherecheș (fost manager al Spitalului de Boli Infecțioase și Psihiatrie Baia Mare), mult mai puțin.

 

Înscrisă în PNL în preajma alegerilor parlamentare din 2016, în timpul prezidențiatului lui Mircea Dolha (și el fost PSD, fost UNPR, ulterior exclus și el de liberali), și propulsată direct în capul listei pentru Camera Deputaților, Viorica Cherecheș a fost propusă pentru excludere în ultima zi a lunii mai 2019, de Comitetul Director Judeţean, la propunerea președintelui PNL Maramureș, Ionel Bogdan. Așadar, a rezistat în partid doar 2 ani și 5 luni.

 

Procedurile pentru excluderea din partid a deputatului Viorica Cherecheş au început. Motivația? Neimplicarea în campania electorală pentru alegerile europarlamentare. Bonus: pactizarea familiei Cherecheș cu perdanții electorali PSD (fiul său, Cătălin Cherecheș, și-a anunțat public sprijinul pentru PSD, după ce cu 2 ani și jumătate înainte și-l anunțase pentru PNL, iar deputatul s-a afişat cu delegația PSD, condusă de prim-ministrul Dăncilă, cu o săptămână înainte de alegeri).

 

Decizia liberalilor maramureșeni are acoperire în promisiunea publică făcută de președintele PNL, Ludovic Orban, conform căreia “cei care nu se implică adecvat în campania electorală pentru europarlamentare vor suporta consecințele”. Conform statutului PNL, decizia finală a excluderii lui Viorica Cherecheș din partid o va lua, în această lună, Biroul Permanent Național.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here