CU GUNOIUL LA TRIBUNAL – ADI Deșeuri a cerut ca Drusal să fie obligată de instanță să reia necondiționat salubrizarea Băii Mari: instanța a stabilit că este ilegal

4
3060

LITIGIU. Tribunalul Maramureș a respins cererea de ordonanță președințială a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Menajere (ADIGIDM) Maramureș – cunoscută și sub denumirea simplificată ADI Deșuri – în vederea obligării operatorului Drusal să reia necondiționat activitatea de salubrizare (colectare și transport a deșeurilor menajere) în municipiul Baia Mare.

 

Instanța a respins cererea, explicându-le nepricepuților din ADIGIDM Maramureș că prin ordonanță președințială “nu pot fi dispuse măsuri care să rezolve litigiul în fond și nici măsuri a căror executare nu ar mai face posibilă restabilirea situației de fapt”.

 

Mai mult, instanța a explicat că ADIGIDM Maramureș a mințit în acte publice (ceea ce este o infracțiune), argumentând că Drusal nu a notificat în privința sistării serviciului din cauza neplății facturilor: “încă din 15 decembrie 2021, reclamanta (ADIGIDM Maramureș) a recunoscut urmare a unui comunicat de presă (neatașat – n.red., la dosar) respectiv a Notificării pârâtei suspendarea lucrărilor de ridicare/colectare a deșeurilor menajere.”

 

De asemenea, instanța a subliniat că notificări ale întreruperii serviciului de salubritate în municipiul Baia Mare din cauza neplății acestuia au fost înregistrate atât la ADIGIDM Maramureș (în 30 iulie 2021), cât și la Primăria Baia Mare (în 3 august 2021).

 

ADIGIDM Maramureș este o entitate subordonată indirect Consiliul Județean, formată din cele 76 de UAT-uri din județ și CJ Maramureș, prezidată de Ionel Bogdan (președintele CJ Maramureș) și condusă administrativ de Romeo Dobocan (director executiv). Cererea către instanță de a obliga Drusal să presteze serviciul pe considerent că firma l-a întrerupt ilegal a fost respinsă, judecătorul constatând că acesta a fost întrerupt legal, după ce firma a notificat încă din vară (!!!) ADI Deșeuri și Primăria Baia Mare.

 

Doar că șefii celor două entități publice n-au considerat necesar să facă ceva în privința plăților restante, convinși probabil că o firmă privată poate fi obligată, ca-n orice regim totalitar, să lucreze fără a fi plătită. Adică gratis. În rest, e liniște în Baia Mare, zăpada a început să acopere munții de gunoaie, șobolanii colcăie, duhoarea e ușor redusă de frig, dar orașul are multe-multe luminițe. Jeg, petreceri și iresponsabilitate a celor aleși să conducă acest oraș.

 

* Foto: @Attila Geiger

 

Cătălin VISCHIATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

  1. Ionica s a intors.A r fi corect sa ne spuna domn proimar unde s a ascuns si la lasat pe vicele periculos sa conduca municipiul cu microfonul si scena.Singurul care conduce ca lumea orasul este Ilie cu becurile si ornamentele de sarbatori

  2. Hai sa scapam de acest primar ineficient,sa l trimitem la mamica pt ca nu a lucrat in privat niciodata,si conduce un oras folosindu se de numele tatalui sau ,face o avere din afaceri cu valutistii,toti investitorii strategici ai orasului sunt oameni fara scoli,au vazut constructii doar la tv.Opriti va si aduce ti competenta sa conduca

  3. Timp de 32 de ani Baia Mare și Consiliul județean Maramureș a fost condus de către infractori, incompetenti,ipocriti,analfabeti și gunoaie politice care nu au fost în slujba Maramuresanului decât numai în scop propriu ,a unor grupuri infracționale și interese de partid.!
    Oare se vor trezi Maramuresenii și o sa voteze cu mintea și capul și nu după influențele GUNOAIELOR POLITICE care au distrus jud.Maramures din toate punctele de vedere.!!
    TREZIȚI-VA MOROSENI LA REALITATE.!!
    SĂRBĂTORI FERICITE ALĂTURI DE CEI DRAGI VĂ DORESC IN CONTINUARE MARAMURESENI.!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here