CRONICI – FOTBAL – Minaur, victorie în prelungiri în derby-ul cu SCM Zalău, iar Progresul Șomcuta Mare, înfrângere la Sânmartin

0
453

LIGA A III-A. În derby-ul etapei a 4-a din Seria a 10-a a Ligii a III-a la fotbal s-au întâlnit, pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, Minaur cu SCM Zalău, echipele care în ediția trecută a campionatului s-au calificat la barajul pentru promovarea în Liga a II-a, ambele ratându-l. Acum – pornite din postura lider (Minaur) vs. locul 4 (SCM Zalău) și cu băimărenii favoriți la victorie -, meciul din Baia Mare, arbitrat la centru de Rareș George Vidican din Satu Mare, a fost serios afectat de ploile torențiale căzute în ultimele două zile în Baia Mare.

 

Ciprian Danciu (Minaur Baia Mare) a început meciul în următoarea formulă: Gudea (cpt.) – Oiţă, Lazăr, Potcoavă, Simion, Donca, Matei, Chinde, Micaş, Văsălie, Batchabi. Teren greu, dar oaspeții au reușit să găsească repede drumul spre poarta lui Guda, în min. 7 atacantul sălăjean Sergiu Jurj reușind să deschidă scorul în urma reluării din cădere, din careul de 6 metri, a unei centrări la angajament. Băimărenii au forțat o egalare rapidă, dar ocaziile avute nu s-au concretizat, așa că la vestiare s-a intrat cu 0-1.

 

Cea de-a doua repriză a debutat cu golul (în min. 47) deja experimentatului mijlocaș Viorel Chinde (venit de la defuncta echipă de Liga a II-a Fotbal Comuna Recea) – min. 47, gol din interiorul careului mare, cu șut la colțul scurt – și a continuat “umăr la umăr” până în min. 71, când Minaur a reușit să preia conducerea și pe tabela de marcaj prin golul din lovitură liberă, de la circa 19 metri, a lui Ciprian Stanciu. La scurt timp, Logon Romaric a încercat să repete golul lui Stanciu, dar a șutat puțin peste poartă dintr-o fază asemănătoare celei în care a marcat băimăreanul.

 

Finalul a fost unul pe contre, animat de șutul lui Adrian Micaş (min. 78, şut respins de Mureşan de sub bară) și de ocazia lui Vadim Calugher, din careu, ;ut blocat de fundașii lui Minaur. Când toată lumea aștepta fluierul de final al arbitrului, în al doilea minut de prelungiri, Romario Rus (introdus de antrenorul Danciu în min. 86) a obţinut un penalty, transformat cu siguranță de același Stanciu. Soarta partidei era pecetluită, dar oaspeții au luptat până în ultima clipă pentru onoare și Răzvan Dulap a reuşit să reducă din handicap.

 

Minaur Baia Mare – SCM Zalău: 3-2 (0-1), au marcat Viorel Chinde (min. 47), Ciprian Stanciu (min. 71, 90+2) / Sergiu Jurj (min. 7) şi Răzvan Dulap (min. 90+4). În urma acestei victorii, băimărenii sunt pe locul 1 în Seria a 10-a, cu maximum de puncte, 12, din primele 4 etape. Minaur joacă meciul următor în 25 septembrie, în deplasare, cu Sportul Șimleu Silvaniei, echipa care a învins-o pe conjudețeana SCM Zalău etapa trecută și care în această etapă a câștigat, tot în deplsare, la Satu Mare (0-2).

 

Progresul Șomcuta Mare, înfrântă la Sânmartin

 

Cealaltă echipă maramureșeană din Liga a III-a, CS Progresul Șomcuta Mare, a jucat la Sânmartin cu CS Lotus Băile Felix (este noua denumire a fostei CSC Sânmartin) un meci în care, teoretic, gazdele porneau din postura de favorite, maramureșenii mergând în Bihor de pe antepenultima poziţie a seriei, cu un singur punct cumulat în primele 3 etape (Lotus era pe locul 5, are două victorii şi se situează pe poziţia a 5-a – echipa şi-a mărit bugetul cu 40% faţă de sezonul precendent şi a făcut o consistentă campanie de achiziţii, aducând 10 jucători noi, atât experimentați, cât și tineri de perspectivă).

 

Antrenorul Ioan Oană (Progresul Șomcuta Mare) a început partida în următorul 11: Roșiianu – Parnău, Tutuță, Bud, Jeler – Liheț, Negreanu, Raicu – Pașca, Batin. Un meci condus de o brigadă din Cluj, avându-l la centru pe Cătălin Flonta, început, continuat și finalizat în nota de dominare categorică a gazdelor, care veneau cu un moral excelent, după două victorii consecutive.

 

În prima repriză, deși s-a marcat un singur gol (min. 20, Ionuț Ban de la bara a doua – Ban a fost cel mai bun jucător de pe teren), ocazii mari au mai fost (să nu răsucim prea tare cuțitul în rana fanilor maramureșeni și să amintim doar de acel șut-centrare în bară a lui Codoban). Oană a încercat mutarea câștigătoare (sau măcar egalizatoare), făcând două schimbări (Piroșka în locul lui Raicu și Bârle în locul lui Pașca), dar la pauză s-a intrat cu echipa din Sânmartin în avantaj.

 

În repriza a doua, la doar 4 minute Andrei Făgărășanu înscrie din careul mic, reluând imparabil o acțiune a lui Ban, iar Lotus continuă să domine. Antrenorul Oană schimbă portarul (Miholca în locul lui Roșiianu), dar Ban trece de Liheț, rămâne sigur cu portarul și este faultat clar de fundașul șomcutenilor. Codoban transformă cu siguranță penalty-ul și Lotus conduce cu scro de forfait (min. 57). În min. 68, Popa pasează (cu călcâiul) lui Arsene, care recentrează și-l găsește pe Florin Pop cu poarta goală: gol ca-n curtea școlii și 4-0. Antrenorul Ghiț începe să introducă rezervele. Bârle reușește golul de onoare al maramureșenilor, în min. 70, dintr-un penalty corect acordat de Flonta, în urma unui fault evident al lui Beke la Borode (introdus de Oană în min. 61 în locul lui Negreanu.

 

Lotus Băile Felix – Progresul Șomcuta Mare: 4-1 (1-0), au marcat Ionuț Ban (min. 20), Adrian Făgărășanu (min. 49), Claudiu Codoban (min. 57 – 11 m), Florin Pop (min. 68) / Bârle (min. 70 – 11 m). Progresul Șomcuta Mare rămâne cu un singur punct după 4 etape și pe locul 9 în clasament (penultimul). În etapa a 5-a, șomcutenii joacă acasă un alt meci dificil, cu CAO Oradea, echipă situată pe locul 2 în clasamentul Seriei a 10-a.

 

* Foto: @Minaur Baia Mare, Sportul sălăjean, Bihor pe net

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here