CRONICI DE MECIURI – Minaur Baia Mare câștigă la Dej, Șomcuta Mare învinge pe teren propriu

0
435

FOTBAL. În etapa a 3-a a Ligii a III-a, Seria a 10-a, cele două echipe maramureșene, Minaur Baia Mare și nou-promovata Progresul Șomcuta Mare, au încheiat cu victorii meciurile susținute cu Someșul Dej, respectiv Sportul Şimleu Silvaniei.

 

În terenul satul clujean Vad, s-a disputat meciul dintre Someșul Dej și Minaur Baia Mare, maramureșenii venind din postura de lideri ai Seriei a 10-a, o postură pe care au onorat-o deschizând scorul în minutul 27, prin Vasile Pop, care a înscris din fața porții. Întreaga primă repriză s-a desfășurat sub dominarea oaspeților, cei la Someșul necontând în atac. Gazdele au avut primul șut parțial periculos abia la începutul celei de-a doua reprize, prin Trif, dar portarul băimărenilor, Gudea, n-a avut probleme.

 

Cu câteva minute înainte de finalul jocului, fundașul central al gazdelor, Toma, a fost eliminat după al doilea cartonaș galben, acordat pentru un fault la 18 metri, iar băimărenii, cu om în plus pe teren, au reușit să-și majoreze avantajul pe tabela de marcaj în minutele de prelungiri, Daniel Groza stabilind scorul final în minutul 94: Someșul Dej – Minaur Baia Mare 0-2 (0-1).

 

Antrenorul băimărenilor, Dorin Toma, a început partida cu următorul 11: Gudea – Duruș, Prunescu, Țînc, Szekely, Lupu, V. Pop, Nistor, Donca, Minteuan, Serediuc. În etapa următoare, Minaur joacă acasă cu Luceafărul Oradea.

 

La Șomcuta Mare, pe o ploaie torențială și un teren îmbibat din belșug cu apă, nou-promovata Progresul a învins-o, din nou, pe fosta sa parteneră din barajul de promovarem Sportul Şimleu Silvaniei, cu un categoric 4-1 (2-0), într-un meci tranșat încă din prima repriză – echipa sălăjeană este cea cu care Progresul a disputat meciul de baraj pentru promovare, atunci impunându-se cu 2-0 (a promovat însă și Spotrul Șimleu Silvaniei, în urma deciziei FRF de modificare a sistemului competițional).

 

Gazdele au deschis scorul încă din minutul 2, prin Pavel Nemeș, și au intrat la vestiare cu un avantaj de două goluri, reuzultatul la pauză fiind stabilit în urma reușitei lui Lorand Lang din minutul 43. Deși la pauză antrenorul sălăjenilor, George Zima, a încercat să-și trezească elevii, în primul minut al reprizei a doua maramureșenii au înscris din nou, desprinzându-se liniștitor pe tabela de marcaj, prin recidiva lui Pavel Nemeș.

 

În minutul 71, Marius Leitan a reuşit să marcheze golul de onoare al sălăjenilor, însă Mihai Lazăr a restabilit avantajul de 3 goluri, prin reușita din minutul 83. Final și rezultat de 4-1 (2-0) pentru o nouă reușită a Progresului.

 

Antrenorul maramureșenilor, Cristian Bogdan, a începutu meciul cu următorul 11: Lovasz – Balmuş, Nemeş, Vultur, Lazăr, Lang, Illeş (cpt.), Tutuţă, Negreanu, Bârle, Buşică. În etapa viitoare, Progresul Șomcuta Mare joacă în deplasare, cu CSM Satu Mare.

 

* Foto mare: dej24.ro

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here