CRONICI DE MECI – Minaur Baia Mare, victorie categorică acasă, Progresul Șomcuta Mare, înfrângere netă la Satu Mare

0
442

FOTBAL. În etapa a 4-a a Ligii a III-a, cele două echipe maramureșene din Seria a 10-a, Minaur Baia Mare și nou-promovata Progresul Șomcuta Mare, au încheiat cu bilanț diferit, dar previzibil: băimărenii au câștigat pe teren propriu, șomcutenii au pierdut în deplasare.

 

Minaur, a 4-a din 4

 

Pornită din postură de favorită, Minaur Baia Mare, lidera Seriei a 10-a a Ligii a III-a, și-a respectat statutul, câștigând al patrulea meci din tot atâtea disputate în această ediție de campionat. De remarcat că tânăra echipă bihoreană, pe lângă că venea după 3 eșecuri din tot atâtea partide, fiind pe ultimul loc în serie, la începutul acestei săptămâni și-a pierdut și unicul jucător experimentat, fundașul central Cristian Oros, transferat în Liga a II-a la Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

 

Antrenorul Dorin Toma a început partida în următorul 11: Alex Gudea – Ciprian Duruș, Jean Prunescu, Andrei Tînc, Szekely Krisztian, Răzvan Lupu, Vasile Pop, Paul Nistor, Mircea Donca, Bogdan Minteuan, Sebastian Serediuc. Pe teren propriu, Minaur a deschis rapid scorul, în minutul 2, prin Sebastian Serediuc și chiar dacă oaspeții de la Luceafărul Oradea au egalat (în minutul 14, prin Darius Gheban), golul aceluiași Serediuc a consemnat scorul la pauză, 2-1.

 

În repriza a doua, Minaur a mai înscris de trei ori, toate reușitele fiind pe finalul meciului: Mircea Donca (82), Vasile Pop (90) și Cosmin Berindea (90+2). Așa s-a scris istoria meciului, Minaur Baia Mare – Luceafărul Oradea 5-1 (2-1). Etapa următoare, a 5-a, băimărenii merg la Zalău, în 10 octombrie, pentru derby-ul seriei cu SCM, aflată pe locul 2, la distanță de doar 2 puncte de Minaur. În acest moment, echipa băimăreană este locul 1, cu 12 puncte din tot atâtea posibile.

 

Șomcuta Mare, înfrântă la Satu Mare

 

Cea de-a doua echipă maramureșeană din Liga a III-a, nou-promovata Progresul Șomcuta Mare, clasată surprinzător pe locul 3 înaintea acestei etape, cu 4 puncte (obținute dintr-o victorie, un egal și o înfrângere), a jucat la Satu Mare, pe stadionul Olimpia, cu CSM (echipă antrenată de fostul portar Zoltan Ritli), cedând cu un scor care scutește de comentarii: 4-1 (2-0).

 

Noul antrenor al Progresului, Cristian Bogdan, a început partida cu următorul 11: Lovasz Alexandru – Cezar Bud, Mihai Lazăr, Lang Lorand, Darius Vultur, Pavel Nemeș, Tudor Balmoș, Bogdan Bîrle, Bogdan Bușică, Andrei Tutuță, Ștefan Illes (cpt.).

 

Pentru sătmăreni a deschis scorul căpitanul Gabriel Cădar, care a fructificat o centrare de la Bogdan în minutul 16. Kevin Barth (în minutul 27) a înscris al doilea gol pentru sătmăreni, stabilind scorul la pauză.

 

În repriza a doua, sătmărenii s-au distanțat la scor de forfait, în minutul 49, prin Florin Chițaș, care a reluat din apropiere o minge respinsă în față de Lovasz, iar 2 minute mai târziu, chiar la 4 goluri, prin Cădar, care a înscris din nou cu capul, de această dată în urma unui corner executat de Zsiga. Maramureșenii au replicat în minutul 68, golul de onoare fiind marcat de Paul Nemeș (ex-Unirea Tășnad).

 

În etapa viitoare, Progresul Șomcuta Mare (acum pe locul 6 în serie) joacă acasă, cu bihorenii de la CS Sânmartin (locul 7).

 

Iată rezultatele complete ale etapei a 4-a din Seria a 10-a:

CSC Sânmartin – SCM Zalău 1-2 (0-0)

Minaur Baia Mare – Luceafărul Oradea 5-1 (2-1)

Unu Fotbal Club Gloria – Someşul Dej 5-3 (3-2)

Sportul Şimleu Silvaniei – CA Oradea 1-1 (1-1)

CSM Satu Mare – Progresul Şomcuta Mare 4-1 (2-0).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here