CRONICI DE MECI – Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare au terminat la egalitate, cu același scor: 0-0 cu Gloria Bistrița, respectiv Someșul Dej

0
620

FOTBAL – LIGA A III-A. Echipele maramureșene de Liga a III-a, Minaur Baia Mare și Progresul Șomcuta Mare, au terminat la egalitate, cu același scor, 0-0, meciurile disputate sâmbătă, 17 aprilie, în cadrul etapei a 16-a din Seria a 10-a. La Bistrița, pe Stadionul Jean Pădureanu (cu un teren care s-a prezentat în condiții excelente), liderul seriei, Minaur, a întâlnit ACS Unu Fotbal Club Gloria, echipă clasată pe locul 4, cu 24 de puncte.

 

Un meci arbitrat la centru de Dan Florin Dreve (din Cluj-Napoca), în care o singură echipă avea vreo miză, Minaur, aceasta vizând calificarea la primul baraj pentru promovare. Antrenorul Vasile Miriuță a început partida cu formația: Gudea – Duruș, Core, Matei, Szekely, Melinte (min. 83 Vereș), Donca (min. 83 Giurgiu), Nistor, Minteuan (min. 83 Țirla), Zaluschi (min. 67 Vasile Pop), Alexandru Pop (min. 58 Hațiegan). Echipa băimăreană a jucat slab, fără orizont, aducând totuși un punct de la Bistrița, maximum din ce puteau scoate din desfășurarea meciului.

 

Minaur a ajuns la 33 de puncte și se menține pe prima poziție (poate chiar să se considere promovată la baraj), pentru că principalii contracandidați la fotoliul de lider al seriei joacă la fel de neinspirat (ACS CAO 1910 Oradea a rămas cu 27 de puncte, pierzând la CSC Sânmartin cu 1-0, gol marcat din penalty în minutele de prelungiri, iar SCM Zalău a rămas cu 30 de puncte, pierzând la Sportul Șimleu Silvaniei, tot cu 1-0 – amuzantă bucuria gazdelor, echipă și spectatori, de parcă ar fi câștigat Liga Campionilor).

 

Etapa viitoare, Minaur joacă acasă, cu bucuroșii de la CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei, și au nevoie de un singur punct pentru a se califica matematic la primul baraj, însă ar trebui să încheie sezonul pe locul 1, nu pentru că joacă bine, ci pentru că ceilalți joacă prost (și, da, pentru a evita, cel puțin la primul baraj, Unirea Dej, care a avut un parcurs bun în Seria a 9-a, cu un lot tânăr, promițător, cu o medie de vârstă de 20 de ani – CSO Cugir pare o echipă mai abordabilă, deși este printre norocoasele care și-au păstrat finanțarea publică și în acest sezon).

 

Progresul Șomcuta Mare, antrenor nou, joc… tot așa

 

Având de doar 3 zile un nou antrenor, Dănuț Sabou, CS Progresul Somcuta Mare a pornit partida de pe penultimul loc (acesta și jocul dezamăgitor al formației sunt argumentele înlocuirii antrenorului Bogdan Cristian). Și pe tot parcursul meciului a demonstrat de ce este acolo (sigur, după doar două antrenamente nu poți să pui jocul echipei pe seama lui Sabou).

 

S-a încercat, dar atât s-a putut. Meci tipic de Liga a III-a, care nu i-a pus probleme deosebite arbitrei de centru, Szabo Krisztina (din Crișeni, jud. Sălaj). CS Progresul Şomcuta Mare – ACS FC Someşul Dej: 0-0. Progresul are acum 16 puncte și se clasaează pe locul 9 (din 10), dar, cu mila Domnului și, mai ales, a FRF, va rămâne și sezonul viitor în Liga a III-a.

 

Etapa viitoare, în 24 aprilie, Progresul Șomcuta Mare joacă în deplasare, la CS Luceafărul Oradea, un derby al codașelor (sunt ultimele două echipe din serie), echipă care are o singură victorie (și două egaluri) în 15 meciuri.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here