CRONICI DE MECI – Minaur Baia Mare se califică la Satu Mare, iar Progresul Șomcuta Mare pierde acasă în Cupa României

0
449

VICTORIE ȘI ÎNFRÂNGERE PENTRU MARAMUREȘ. Minaur Baia Mare s-a calificat în turul III al Cupei României, după ce a învins miercuri, 11 august 2021, pe Stadionul Olimpia “Daniel Prodan” din Satu Mare, echipa locală CSM Satu Mare, cu două goluri marcate în repriza a doua. Antrenorul Ciprian Danciu a început partida cu următorul 11: Gudea – Potcoavă, Oiţă, Lazăr, Simion, Oşan, Chinde, Micaş, Matei, Văsălie, Stanciu.

 

Într-un meci disputat pe caniculă și arbitrat la centru de Szabo Kristina (din Crișeni – jud. Sălaj), băimărenii, porniți din postură de favoriți, s-au impus prin golurile înscrise de Adrian Balha (în min. 75, reluare din careul mic) și Marco Petran (în minutele de prelungire, min. 93, lob peste portarul Alexandru Cadar). Ambele goluri au avut același servant: Mircea Donca (jucător tehnic, sătmărean de origine, care în 2015 a activat și la Olimpia Satu Mare), venit la Minaur în septembrie 2020, de la Progresul Spartac 1944 (continuatoarea echipei Progresul București).

 

CSM Satu Mare – Minaur Baia Mare: 0-2 (0-0), au marcat / Adrian Balha (min. 75), Marco Petran (min. 90+3).

 

La Șomcuta Mare, gazdele de la Progresul nu au reușit să facă față echipei bistrițene de Liga a III-a, care în acest sezon și-a schimbat numele din ACS Unu Fotbal Gloria Bistriţa în CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud (implicit și-a dublat și finanțatorii, acum Consiliului Local adăugându-i-se și Consiliul Județean).

 

Scorul a fost deschis de bistrițeni în min. 37, prin tânărul fundaș băimărean Andrei Dodi Joca (21 de ani, care a început fotbalul la CS Electrica Baia Mare și care a trecut în sezonul trecut și pe la campioana CFR Cluj, devenind cunoscut după ce a fost schimbat de Dan Petrescu după doar 7 minute în derby-ul cu FCSB, pentru că antrenorul clujenilor l-a introdus doar pentru a respecta obligația de a începe meciurile cu un jucător sub 21 de ani pe teren). Chiar înaintea intrării la vestiare, Gloria s-a distanțat pe tabela de marcaj, prin golul lui Bogdan Pop.

 

Veteranul Paul Batin, „demarcat” de la defuncta Fotbal Comuna Recea, care îndeplinește și funcția de antrenor secund la Șomcuta Mare, i-a adus pe Progresul în meci, dar Petruț Chirlejan a refăcut diferența spre finalul jocului, în min. 88, și golul înscris de Bogdan Pașca în min. 90 a mai contat doar pentru statistică.

 

Progresul Șomcuta Mare – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud: 2-3 (0-2), au marcat Paul Batin (58), Bogdan Pașca (90) / Andrei Dodi Joca (min. 37), Bogdan Pop (min. 45), Petruț Chirlejan (min. 88).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here