CRONICI DE MECI – Minaur Baia Mare câștigă, la limită, acasă, iar Progresul Șomcuta Mare pierde în deplasarea de la Dej

0
338

FOTBAL – LIGA A III-A. În etapa a 7-a a Ligii a III-a, în Seria a 10-a, din care fac parte cele două echipe maramureșene, Minaur Baia Mare și nou-promovata Progresul Șomcuta Mare, s-au disputat 4 din cele 5 mecuri programate, unul (Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare) fiind reprogramat din cauza unor jucători a căror teste COVID-19 au ieșit pozitive.

 

Progresul, înfrântă

 

Nou-promovata Progresul Șomcuta Mare a jucat în deplasare, cu FC Someșul Dej, echipă care în urma unui început dezastruos de campionat și-au schimbat antrenorul, numindu-l în urmă cu o săptămână ca principal pe Alpar Meszaros (a fost al doilea lui meci pe banca Someșului, după victoria surprinzătoare, etapa trecută, în deplasarea de la Satu Mare).

 

După o primă repriză relativ echilibrată, Progresul Șomcuta Mare, care este pe peultimul loc în Serie, a cedat, în urma unei erori în atac, dejenii înscriind în urma unui contratac-școală, prin Mihai Maxin, în minutul 58, cu un șut de la 15 metri.

 

În minutul 84, Ionuț Dobre majorând avantajul Someșului, în urma unei lovituri libere de la 16 metri, șutând pe colțul din stânga portarului. Someșul Dej – Progresul Șomcuta Mare 2-0 (0-0) și echipa maramureșeană trăiește periculos această experiență în Liga a III-a, rămânând pe locul 9 (din 10), cu 5 puncte adunate din 7 meciuri (o victorie, 2 egaluri și 4 înfrângeri). În etapa a 8-a, Șomcuta Mare joacă acasă, în 31 octombrie, cu ultima clasată, într-un derby al codașelor seriei.

 

Baia Mare, victorioasă

 

Minaur Baia Mare, singura echipă din serie care are numai victorii (5 cu cea de astăzi), și-a reînceput parcursul în campionat după amânarea a două meciuri, din cauza numărului mare de jucători pe care i-a avut infectați cu COVID-19.

 

Băimărenii au jucat acasă, cu Unu Fotbal Club Gloria, dar meciul a fost dificil, conjuncturii cauzate de infectări adăugându-i-se și eliminarea portarului Gudea (pentru henț intenționat) în prima jumătate de oră – cu această ocazie, eliminarea titularului Gudea, a debutat Károly Fila (24 de ani, orginar din Remetea, fost internațional U-17), venit de la echipa maghiară Kazincbarcikai SC.

 

Antrenorul Dorin Toma a început partida cu următorul 11: Gudea – Duruș, Tînc, Lupu, Szekely, Pop, Donca, Parnău, Minteuan, Nistor, Serediuc. Cu un jucător mai puțin pe teren, cu perioada de inactivitate cauzată de restricțiile medicale, Răzvan Lupu reușește totuși să deschidă scorul cu o lovitură de cap, în minutul 38, acesta fiind scorul primei reprize.

 

La scurt timp de la debutul celei de-a doua reprize, când bistrițenii încă se dezmorțeau, Mircea Donca prinde o torpilă de la 25 de metri și duce Minaurul la 2-0 (era minutul 47). Curtuiuș a înscris pentru bistrițeni (în minutul 53), dar până la final nu s-a mai întâmplat nimic care să modifice tabela de marcaj, băimărenii părând că își conservă energia pentru intermediara de miercuri (când se joacă unul din cele două meciuri amânate, cel cu lidera SCM Zalău, sălăjenii fiind în postură de gazde). Minaur – Unu FC Gloria: 2-1 (1-0).

 

În 31 octombrie, în etapa a 8-a, băimărenii joacă în deplasare la a treia clasată, Sportul Șimleu Silvaniei, învinsă în această etapă la lidera Seriei, SCM Zalău.

 

Iată rezultatele etapei a 7-a a Seriei a 10-a:

* CA Oradea – CSC Sânmartin: 1-0 (0-0)

* Someşul Dej – Progresul Şomcuta Mare: 2-0 (0-0)

* SCM Zalău – Sportul Şimleu Silvaniei: 4-2 (3-2)

* Minaur Baia Mare – Unu Fotbal Club Gloria 2-1 (1-0)

Răzvan Lupu (38), / Marius Curtuiuș (53)

* Luceafărul Oradea – CSM Satu Mare: amânat pe miercuri, 4 noiembrie 2020.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here