CRONICI DE MECI – În oglindă: Minaur Baia Mare câștigă cu 4-0, Progresul Șomcuta Mare pierde cu 4-0

0
341

FOTBAL – LIGA A III-A. În etapa a 9-a, ultima a turului acestei ediții de campionat, cele două echipa maramureșene din Seria a 10-a a Ligii a III-a, Minaur Baia Mare și nou-promovata Progresul Șomcuta Mare au obținut rezultate în oglindă: victorie, respectiv înfrângere cu 4-0.

 

Progresul, la Zalău

 

Progresul Șomcuta Mare a evoluat la Zalău, unde SCM-ul local era lider al seriei, echipă care după 7 meciuri disputate (mai are o restanță din tur) era neînvinsă (5 victorii și 2 egaluri). Nicio surpriză în acest meci, dominat autoritar de gazde, jucătorii antrenați de Marius Paşca şi Alexandru Pop forțând doar în prima repriză, când au înscris de 4 ori.

 

Antrenorul Progresului, Cristian Bogdan, a început partida cu următorul 11: Alexandru Lovasz – Ştefan Illeş (cpt.), Lorand Lang, Bogdan Lazăr, Andrei Tutută, Raul Negrean, Phl Roland, Cătălin Răduneată, Sergiu David, Pavel Nemeş şi Marco Petrean.

 

Liderul a deschis scorul în minutul 13, prin fundașul Alin Mutu după o reluare cu capul a centrării lui Mihai Cohan. În minutul 30, Florin Istrate înscrie al doilea gol al gazdelor, printr-un șut violent de la aproximativ 25 de metri, iar în minutul 38, căpitanul zălăuanilor, Raul Stanciu, urcă scorul la 3-0, printr-o execuție asemănătoare cu a coechipierului Istrate, însă de la o distanță mai mare (gol de la aproape 30 de metri).

 

Cu două minute înainte de pauză, Sebastian Duma se distrează în careul maramureșenilor și după ce trece de câțiva jucători pasează decisiv pentru Mihai Petra, care marchează cu latul din careul mic. O simplă formalitate, așa cum a fost întreg meciul, de altfel. Deși gazdele nu au mai forțat în repriza secundă, ocazii de gol au mai fost, așa că e bine că partida s-a terminat doar cu scorul înscris la pauză pe tabela de marcaj: SCM Zalău – Progresul Șomcuta Mare: 4-0 (4-0).

 

După victoria de astăzi, SCM Zalău se menţine pe prima poziţie, cu 20 de puncte, la egalitate cu Minaur Baia Mare (care a câștigat fără drept de apel, cu același scor), zălăuanii având, însă, un meci mai puţin disputat. Progresul a terminat turul pe locul 8 din 10 și cu cea mai slabă apărare din serie (de departe) – au primit 21 de goluri în 9 meciuri.

 

Minaur, la Baia Mare

 

Pe Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, Minaur și-a respectat statutul de gazdă și favorită și a depășit cu 4-0 vecina de județ, CSM Satu Mare. Victoria, scontată, nu doar prin prisma diferenței de valoare și a terenului propriu, ci și prin faptul că sătmărenii, antrenați de Zoltan Ritli, abia au revenit după două săptămâni de izolare din cauza situației epidemiologice (problemă prin care a trecut și echipa băimăreană).

 

Cu 3 goluri înscrise în prima repriză, prin Sebastian Serediuc (în min. 4), Mircea Donca (în min. 14, printr-un șut de generic, de la jumătatea terenului – ironia sorții, Donca este sătmărean) și din nou prin Serediuc (în min. 25, din careu, printre picioarele portarului Oșan, care a și fost schimbat la pauză de Ritli cu tânărul Daniel Illyes).

 

În pofida celor 3 schimbări făcute la pauză de antrenorul sătmărenilor, Minaur a mai înscris încă o dată, prin Andrei Zete (în min. 57, șut din interiorul careului), iar apoi a părut că-și conservă energia pentru etapa viitoare, sâmbătă, 14 noiembrie, echipa băimăreană urmând să dispute, în prima etapă a returului, tot acasă, meciul cu conjudețeana Progresul Șomcuta Mare.

 

Iată rezultatele din etapa a 9-a a Seriei a 10-a:

* Someşul Dej – CSC Sânmartin: 4-2 (1-1)

* SCM Zalău – Progresul Şomcuta Mare: 4-0 (4-0)

* Minaur Baia Mare – CSM Satu Mare: 4-0 (3-0)

* Unu Fotbal Club Gloria – Sportul Şimleu Silvaniei: reprogramat marți, 17 noiembrie

* Luceafărul Oradea – CA Oradea: reprogramat miercuri, 18 noiembrie.

 

* Foto: Sportul Sălăjean

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here