CRONICA UNEI VICTORII – Echipa de fotbal feminin din Baia Mare a câștigat la Galați: a doua victorie consecutivă în acest sezon al Ligii naționale

0
309

FOTBAL FEMININ. Sâmbătă, 20 noiembrie, s-au desfășurat meciurile din penultima etapă a anului (a 10-a) din Liga 1 la fotbal feminin (chiar la acest nivel, cel mai înalt din fotbalul feminin național, majoritatea covârșitoare a jucătoarelor sunt sportivi amatori).

 

Tinerele de la echipa cu denumirea cea mai lipsită de inspirație, Fotbal Feminin Baia Mare (fosta independența), au reușit să câștige primul meci în deplasare din acest sezon competițional, învingând cu 1-2 (1-1), pe Universitatea Galați (e drept, o echipă mai slab cotată, însă victoria este amplificată de faptul că este cea de-a doua consecutivă, etapa precedentă învingând, pe teren propriu, Ladies Târgu Mureș, cu 3-2).

 

Antrenorul băimărencelor, Octavian Dragomir, a început partida cu următorul 11: Krisztina Szoke Nagy – Diana Butuza, Camelia Daneliuc, Laura Desmerean, Denisa Olar – Gabriela Țițu, Marinela Cotos, Dariana Indrei (cpt.), Alexandra Buftea, – Paula Gavriș, Georgiana Marița.

 

Teren greu pe Stadionul Dunărea, acum la fel de părăginit ca și Stadionul Viorel Mateianu din Baia Mare, dar cu terenul mai prost, cam de nivelul unei arături de primăvară (totuși, pe extrem de rare porțiuni acesta prezenta chiar și iarbă!). Însă timpul a ținut cu sportivele, vreme de primăvară la Galați.

 

Gazdele au reușit o rapid deschidere a scorului (min. 5), după o gafă mare în centrul apărării băimărencelor, care au scăpat-o la 20 de metri pe Alexandra Codrea, care a pătruns în careu și, singură cu Szoke-Nagy, a marcat simplu, împingând mingea în stânga portarului.

 

În min. 27, Marinela Cotoș a reușit cel mai frumos gol al meciului, un lob cu exteriorul, din colțul careului mare, peste portarul Mădălina Grecu, prăbușită și ea în propria-i poartă, împreună cu mingea. Imediat după golul extraordinar al băimărencei, meciul s-a oprit pentru câteva secunde, nu pentru VAR, ci pentru că traversa terenul… un câine madanez.

 

În rest, a fost aproape normal. “Aproape”, pentru că (la acest nivel, Liga națională), antrenorul gălățencelor a fost eliminat de pe teren (cartonaș roșu), pentru că în min. 79 a îndepărat cele două mingi de la margine, ca băimărencele să întârzie executarea unui aut. Un minut mai târziu, Cotoș e aproape de golul 2, driblează portarul, dar își închide unghiul și gălățencele resping în corner. Însă după alte câteva secunde de la irosirea loviturii de colț, urmează un alt gol spectaculos, mingea ajunge cu șansă la Laura Desmerean și aceasta, din colțul careului mare trage fără preluare, prefect lângă bara din stânga portarului Grecu.

 

Universitatea Galați – ACS Fotbal Feminin Baia Mare: 1-2 (1-1), au marcat Alexandra Condrea (min. 5) / Marinela Cotoș (min. 27), Laura Desmerean (min. 81). Victorie fără niciun fel de dubiu al băimărencelor, care au avut cele mai clare și mai multe ocazii de gol, pe un teren pe care în urmă cu un an pierdeau cu 2-0. În urma acestui  meci, băimărencele acumulează 8 puncte și se clasează pe locul 8 (au din 10 meciuri, obținute din 2 victorii, 2 egaluri și 6 înfrângeri).

 

Campionatul de fotbal feminin se întrerupe, pauza competițională datorându-se ultimelor jocuri ale naționalei feminine din 2021 (două amicale în această lună, cu Republica Moldovei și cu Italia), și va fi reluat în 5 decembrie, când băimărencele joacă ultimul meci al anului și al turului sezonului regulat, pe teren propriu, cu CSȘ Târgoviște, echipa cu cea mai slabă apărare din campionat, clasată pe locul 11 (peultimul).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here