CRONICĂ – Nimic la nimic, pe probabil cel mai prost teren din lume, o rușine pentru fotbal: Recea, egal acasă cu Concordia Chiajna, în debutul oficial în 2021

0
998

GALERIE FOTO / FOTBAL – LIGA A II-A. Deja a trecut de la proverbial la evidență lipsa de calitate a gazonului pe care sunt forțați să joace, riscând accidentări, nu doar oaspeții, ci și jucătorii reprezentantei Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea. Sâmbătă, 20 februarie 2021, a fost la fel: o arătură, nu un teren de fotbal.

 

Indiferent de argumentele de ordin financiar (respectiv lipsa banilor) și de cele de ordin meteorologic, e greu de crezut că nu se poate face mai multe pentru această echipă, dar și pentru prestigiul județului, terenul de la Recea fiind considerat o rușine pentru fotbal. Pe această arătură de primăvară au încercat astăzi să joace fotbal divizionarele secunde Fotbal Comuna Recea și Concordia Chiajna, în meciul lor oficial de debut în anul 2021. Au încercat, n-au reușit.

 

Meciul, un soi de înfruntare în care principala preocupare a jucătorilor a fost să-și mețină echilibrul, putea să se anime doar printr-un gol norocos, care nu a venit. În consecință, meciul s-a sfârșit cum a început, 0-0, doar echipamentele jucătorilor (care arătau la final ca-ntr-o reclamă la vreun detergent-minune) amintind că s-a sfârșit calvarul prin care au trecut nu doar actanții a ceea ce trebuia să fie un spectacol sportiv, ci și iubitorii fotbalului care au așteptat zadarnic și fotbalul.

 

Maramureșenii, care l-au avut pe bancă pentru prima dată pe Florin Fabian în postură de antrenor principal, au început partida cu Răilean – Potcoavă, Urs, Burdeț, Ispas – Văsălie, Rassambek Akhmatov, Micaș (cpt.), Mărieș – Fica – Batin. Ilfovenii, antrenați de fostul dinamovist Claudiu Niculescu, au început meciul cu următorul 11: Chesneau – Alexe, Marc (cpt.), Ion, Cherecheș – Biceanu, Lazăr, M. Dumitru – Hergheligiu, Llullaku, Ciucureanu.

 

Puținele faze de poartă de consemnat: bomba lui Ispas de la mare distanță (min. 27, Chesneau a respins cu dificultate și greșit, în față, dar a fost salvat de un coechipier), șutul din careu a rusului Akhmatov (min. 29) și reluarea cu capul a fundașului Ion (min. 31, reținută de Răilean). În rest, meciul, arbitrat de o brigadă condusă la centru de sătmăreanul Florin Ovidiu Mazilu (la linii, Doru Claudiu Lucaciu și Cosmin Bojan), este unul care s-a disputat doar pentru că observatorii au fost extrem de permisivi și care s-a finalizat norocos, fără nicio accidentare gravă în rândul jucătorilor.

 

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here