CRONICĂ DE MECI – Știința Explorări, depășită categoric la Baia Mare de Dinamo, rămâne pe locul 9 în prima divizie

0
141

VOLEI MASCULIN. CS Știința Explorări a pierdut sâmbătă, 13 februarie 2020, și cel de-al doilea meci pe teren propriu, din cadrul turneului desfășurat în Sala Sporturilor Lascăr Pană, băimărenii fiind clar depășiți de Dinamo București, scor 0-3 (19-25, 26-28, 13-25), după o oră și 16 minute.

 

Dacă în primul set, încheiat în 22 de minute, băimărenii s-au păstrat în apropierea adversarului doar în prima treime (6-8), iar al treilea set a fost unul de uitat cât mai repede, dinamoviștii impunându-se fără nicio emoție (parcursul scorului: 2-8, 7-16, 10-21, 13-25), singurul set în care merită dezvoltată prestația echipei Exlorări este al doilea. Acesta a fost și singurul în care băimărenii au condus ostilitățile, cel puțin până la finalul primei treimi (8-7), și în care au avut un forcing pe final, revenind de la 19-21 și ducându-l în prelungiri, unde l-au pierdut, după aproape o jumătate de oră de joc, cu 26-28.

 

De la Explorări, cele mai multe puncte au fost realizate de Marius Valentin Cheagă (9 puncte – a ajuns pe locul 2 în clasamentul jucătorilor din Divizia A1 care au realizat cele mai multe puncte în acest campionat, 185, similar cu clasamentul golgheterilor la fotbal), Robert Țuțea și Sorin Dragomir (câte 8 puncte), Veniamin Ioan Aldea (6 puncte – dat de statistica analitică de specialitate, DataVolley, ca fiind cel mai bun/complet jucător al băimărenilor în acest meci) și Dan Silvășan-Pașca (5 puncte).

 

Pentru oaspeți, cele mai multe puncte au fost realizate de Gabi Cherbeleață (16 puncte), internaționalul muntenegrean Ćuk Božidar și Constantin Mocanu (câte 12 puncte), sârbul Nemanja Cubrilo (adus în acest an de Dinamo – 8 puncte) și brazilianul Bruno de Andrade Canuto (6 puncte).

 

În urma celor două înfrângeri din turneul de la Baia Mare, Explorări rămâne cu 12 puncte și ocupă locul 9 (din 11) în campionatul Diviziei A1. Meciul următor (nu va disputa un turneu, ci un singur joc), băimărenii întâlnesc, în 27 februarie, CSS CNE LAPI Dej SCM Zalău, într-un meci ca o misiune imposibilă, adevrsarii fiind pe locul 2, la 5 puncte în spatele liderului Arcadia Galați.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here