CRONICĂ DE MECI – Progresul Șomcuta Mare se întoarce învinsă de la Oradea

0
219

FOTBAL – LIGA A III-A. Sâmbătă, 27 noiembrie, de la ora 14.00, la Oradea, în meci contând pentru etapa a 14-a a Ligii a III-a la fotbal, ACS CAO 1910 a învins, cu 3-1 (1-1), Progresul Șomcuta Mare. Meciul, arbitrat de o brigadă condusă la centru de Ioan Boldea din Ciuguzel (Alba), a opus ocupantele locurilor 2 vs. 8 din Seria a 10-a, un dezechilibru care în prima repriză s-a dovedit doar aparent.

 

Oricum, gazdele porneau din postura de favorită certă, fiind la egalitate de puncte cu liderul Minaur Baia Mare și nepermițându-și pași greșiți în vederea îndeplinirii obiectivului, care este, ca și al echipei băimărene, promovarea în Liga a II-a. Antrenorul maramurșenilor, Vasile Oană, a început partida cu următorul 11: Brumar – Pașca, Bud, Balmoș, Tarța, Szecui, Sima, Bușică, Piroska, Jeler, Batin.

 

Prima mare ocazie a gazdelor s-a consemnat în min. 11, Hosu reușind să scape singur, dar intră în unghi și șutează pe lângă poarta lui Brumar. Presiunea orădenilor dă roade și pe tabela de marcaj în min. 27, când același Chițaș reia de la 12 metri în plasă o pasă a lui Lezeu. Dar maramureșenii reușesc egalarea la prima mare ocazie, în min. 30 Batin reia impecabil centrarea lui Jeler, Barabaș e spectator și Progresul intră cu un nesperat 1-1 la vestiare, în pofida ocaziilor lui Gheorghiță (min. 36), Chitaș (min. 39) și Hosu (min. 40 și min. 45, cu capul din 6 metri, peste poartă), toate irosite.

 

Repriza secundă începe cu un asalt al lui CAO,  Gheorghiță trăgând din 6 metri  în Brumar (min. 47). Progresul replică prin bomba lui Balmoș, de la 20 de metri, spre viclul lui Barabaș, dar portarul orădean parează spectaculos (min. 52). Gazdele resping cornerul, pleacă pe contraatac, Hosu scapă de Tarța și îi pasează lui Chițaș, care îndeplinește o simplă formalitate, semnând și dubla în acest meci: 2-1.

 

CAO a continuat să atace, dar șomcutenii reușesc să replice și în min. 60 sunt aproape de a trage la indigo golul lui Batin (Jeler centrează, Batin trimite cu capul din 7 metri, dar de data aceasta pe lângă poartă).

 

În min. 64 arbitrul Boldea fluieră 11 metri la un fault al portarului Brumar la Chițaș (după ce degajase greșit), execută Letan și înscrie imparabil din penalty. CAO 1910 Oradea – Progresul Șomcuta Mare: 3-1 (1-1), au marcat: Florin Chitaș (min. 27, min. 53), Cosmin Letan (min. 64 – 11 metri) / Paul Batin (min. 30). În urma înfrângerii, Progresul Șomcuta Mare rămâne pe locul 8, iar în 4 decembrie joacă în ultimul meci al anului în fața propriilor suporteri cu CFR Cluj 2, echipa a doua a campioanei naționale, clasată acum pe locul 6.

 

* Foto: @Bihor Online

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here