CRONICA DE MECI – Fotbal Comuna Recea pierde pe teren propriu meciul cu Petrolul Ploiești, una dintre candidatele la promovarea în Liga Națională

0
408

LIGA A II-A. Reprezentanta Maramureșului în Liga a II-a, Fotbal Comuna Recea, a pierdut astăzi meciul din etapa a 8-a cu mult mai experimentata Petrolul Ploiești, echipa antrenată de fostul internațional Viorel Moldovan fiind una dintre candidatele la promovarea în liga Națională. Era și dificil să fie un alt deznodământ, maramureșenii jucând în 10 oameni încă din minutul 24, când Ante Bakmaz a reușit contraperformanța de a primi în 7 minute două cartonașe galbene.

 

Pe un teren care a semănat mai mult cu unul agricol decât cu unul pe care se practică sport de performanță, antrenorul Nicolae Constantin a început meciul cu următorul 11: Bota (cpt.) – Potcoavă (Mărieș 78′), Bakmaz, Oiță, R. Ispas – Văsălie (Jucan 78′), R. Rus (M. Urs 28′), Akhmatov, Micaș (Balha 86′) – Luboya – M. Coman.

 

După o primă repriză disputată, cu ocazii de ambele părți (Oiță, Luboya / Buhăescu, Diarra), dar încheiată fără gol, cea de-a doua repriză a semănat cu o șaroma cu de toate: a avut goluri, eliminări, ocazii periculoase, salvări în extremis.

 

Însă, cel mai important, a doua repriză a adus speranța maramureșenilor că pot repeta prestațiile cu scor pozitiv din meciurile cu Rapid și Craiova, chiar în debut Gabriel Oiță înscriind în urma unui corner: 1-0 pentru Recea, care juca în 10.

 

Speranțele au durat vreo 20 de minute, până în minutul 67, când Vasile Buhăescu a înscris dintr-un penalty acordat pentru un fault al aceluiași Oiță la Nir Lax. După alte 5 minute, același Buhăescu, lăsat singur la 4 metri de poarta lui Bota, înscrie cu capul, imparabil, și duce Petrolul în avantaj pe tabela de marcaj, un avantaj care avea să se păstreze până la finalul meciului, un meci terminat 10 contra 10, după eliminarea din minutul 90 a lui Diarra.

 

Iată rezultatele etapei a 8-a a Ligii a II-a:

U Cluj – Concordia Chiajna: 1-1

Csikszereda Miercurea Ciuc – Unirea Slobozia: 0-1

CSM Reșița – Pandurii Târgu Jiu: 1-2

Ripensia Timișoara – Metaloglobus: 0-2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu – ASU Poli Timișoara: 0-1

CSM Slatina – Aerostar Bacău: 2-1

Dunărea Călărași – Gloria Buzău: 0-2

Farul Constanța – Turris Oltul T. Măgurele: 0-2

Fotbal Comuna Recea – Petrolul Ploiești: 1-2

Rapid – Mioveni: reprogramat (se dispută joi).

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here