CRONICĂ DE MECI – Fotbal Comuna Recea a pierdut la Buzău, echipă clasată pe loc de play-off în Liga a II-a

0
372

FOTBAL – LIGA A II-A. Miercuri, 18 noiembrie 2020, într-un meci restanță care a contat pentru etapa a 11-a a Ligii a II-a, reprezentanta Maramureșului în cel de-al doilea eșalon valoric, Fotbal Comuna Recea, a pierdut în deplasare, pe Stadionul Crâng, meciul cu Gloria Buzău.

 

Meciul, programat inițial în 7 noiembrie, dar nedisputat din cauza situației epidemiologice declarate de echipa maramureșeană, putea să nu se dispute, dacă buzoienii reclamau aceleași probleme (doi jucători, Ciprian Petre și Constantin Stoica, precum și maseurul echipei, Gheorghe Roșu, au fost depistați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2). În acest caz, Gloria ar fi câștigat meciul cu 3-0, regulamentul FRF stipulând că un meci nu poate fi reprogramat a doua oară, iar formația din cauza căreia s-a amânat prima dată va pierde la masa verde. Totuși, buzoienii au dat dovadă de sportivitate și au disputat partida, câștigând cu 2-0 (2-0).

 

Ambele echipe veneau după o serie de câte trei meciuri fără înfrângere (cu câte două victorii și un egal) și în pofida diferenței din clasament (Gloria pe 11, Recea pe 17) se anunța un meci disputat. Nae Constantin a trimis în teren următoarea echipă: Răilean – Potcoavă, Oiță (min. 90+2 Urs), Bakmaz, Jucan (min. 81 Lung) – Micaș (min. 70 Szecui), Akhmatov, Luboya (min. 70 Mărieș), Rus – Văsălie, Coman.

 

Echipa lui Ilie Stan a dominat prima repriză, cea în care a și marcat ambele goluri ale partidei, întâi în minutul 26, prin atacantul de numai 20 de ani Cosmin Tucaliuc, care a deschis scorul dintr-un penalty obținut de Iurcu la un șut în mâna lui Bakmaz. Buzoienii au profitat de ascendentul moral și după numai 3 minute au înscris din nou, prin mijlocașul Iulian Roșu (min. 29), în urma unei combinații cu Balgiu finalizată cu un șut la vinclu.

 

Maramureșenii puteau reintra în joc în urma unei lovituri libere de la 30 de metri, excelent executate de Rus (în min. 31), numai că mingea a lovit transversala. Buzoienii nu rămân datori și în minutul 37, Balgiu egalează situația la șuturi în bară, cu un șut violent de la 20 de metri care lovește bara din stânga lui Răilean.

 

Repriza a doua nu a adus nicio schimbare pe tabela de marcaj deși atât gazdele, cât și oaspeții au mai avut ocazii de a marca – Gloria prin Iurcu (min. 65), iar Recea prin Coman (min. 52). În urma acestui meci,  SCM Gloria Buzău a urcat pe locul 4 în clasament (cu 19 puncte în 12 meciuri), iar Fotbal Comuna Recea a rămas pe locul 17 (cu 11 puncte în 11 partide). Sâmbătă, 21 noiembrie, de la 11.00, Fotbal Comuna Recea joacă în deplasare, la București, cu Metaloglobus.

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here