CRONICĂ DE MECI – Explorări a încheiat sezonul regular pierzând cu Craiova și, cel mai probabil, va evolua în grupa valorică 5-8, una fără nicio miză

0
181

VOLEI MASCULIN – DIVIZIA A1. În ultimul meci din sezonul regular al ediției 2020-2021 al primei divizii valorice la volei masculin (A1), CS Știința Explorări Baia Mare a pierdut duminică, 28 martie 2021, în minim de seturi, 0-3 (19-25, 16-25, 16-25), în ultimul meci din turneul de la Galați, cu SCMU Craiova, echipă de play-off, clasată pe locul 4 și susținută în victoria de astăzi de prestațiile excelente ale celui mai bun puncher din voleiul românesc, Laurențiu Lică (40 de ani – 19 puncte în acest meci), și a internaționalului olandez Ewoud Gommans (15 puncte).

 

Primul set, deși cel cu cele mai multe puncte, a fost și cel mai scurt (17 minute), craiovenii conducând confortabil, cu o evoluție a scorului care i-a scutit de emoții (13-8, 16-10, 22-15, 25-19). Următoarele două seturi, finalizate cu scor identic (25-16 pentru craioveni), au fost mai disputate îndeosebi în prima jumătate a lor, apoi echipa mai bine cotată distanțându-se în câștigătoare și asigurându-și locul în play-off.

 

Pentru echipa antrenată de Marius Bota au punctat: Marius Valentin Cheagă (13 puncte), Sorin Dragomir (6 puncte), Andrei Dan Butnaru (5 puncte – excelent la blocaj), Veniamin Aldea și Mihnea Talpă (câte 4 puncte), căpitanul Dragoș Răileanu (2 puncte) și Eduard Catrina (1 punct).

 

De la U. Craiova au punctat căpitanul Laurențiu Lică (19 puncte – 7 puncte direct din servă, ași), olandezul Ewoud Gommans (15 puncte), sârbul Stefan Kovacevic, Robert Călin și extrema Silviu Suson (câte 8 puncte) și Cristian Andrei Bartha (3 puncte).

 

Analiza tehnică indică faptul că Explorări a fost întrecută la atacuri decisive (37-29), puncte direct din serviciu (10-0!, aportul important avându-l Lică) și puncte din blocaj (14-6), fiind superioară doar la puncte câștigate din greșeala adversarului (16-14).

 

Știința Explorări a încheiat ultimul turneu din sezonul regular cu o victorie și două înfrângeri, a acumulat în întreg sezonul 18 puncte și, cel mai probabil, se va clasa pe locul 8 (singura echipă care poate să o întreacă este CSU Știința București, care are 17 puncte și joacă luni, 29 decembrie, cu Dinamo – în mod normal, dinamoviștii ar trebui să se impună fără probleme).

 

Ce se întâmplă mai departe

 

Conform regulamentului anunțat de Federația Română de Volei, echipele clasate pe locurile 1-4 vor forma Grupa I-a valorică (care stabilește participantele în cupele europene), iar echipele clasate pe locurile 5-8 vor forma Grupa a II-a valorică (fără nicio importanță, se joacă de palmares – din această grupă va face parte și Explorări Baia Mare, care, cel mai probabil, va termina Faza 1 a competiției pe locul 8).

 

Echipele clasate pe locul 9-12 vor forma Grupa a III-a valorică (și această grupă e fără miză, pentru că locurile 11 și 12, care vor retrograda în Divizia A2, sunt deja cunoscute: CSU Brașov, care a intrat în grupă cu 0 puncte, și CSM Câmpia Turzii, care s-a retras din campionat). În grupe, echipele intră cu punctele acumulate în faza I și joacă în sistemul tur-retur, fiecare cu fiecare.

 

* Foto generică: @ volleyballscience.com

 

Andrei TUDORAN



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here