CRIZA GUNOIULUI – Cum a ratat primarul Cherecheș ieșirea de pe autostrada ADI Deșeuri – SMID, în tricoul cu mesajul „Because there is no Planet B”

2
1074
Cătălin Cherecheș, primarul municipiului Baia Mare

RATARE CU REPETIȚIE. Marți (ziua cu trei ceasuri rele), 4 octombrie 2022, primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Local (forul deliberativ al municipiului reședință de județ) în care le-a cerut aleșilor locali, în principal, să decidă “retragerea Municipiului Baia Mare din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru gestionarea integrată a deşeurilor menajere în judeţul Maramureş”. Adică din ADI-Deșeuri și, implicit, din SMID.

 

Ședința a fost una aproape nocturnă, desfășurată la ora 19.00 (inițial vroia să o convoace la ora 14.00, dar nu era timp pentru ședințele de comisii), iar edilul a prezidat în preambulul acesteia echipat în deja tradiționalul tricou kaki inscripționat cu mesajul militant-ecologist „Because there is no Planet B”. Militant-ecologist în contextul în care cu doar câteva ore în urmă a dispus, din nou, încălcarea normelor de mediu prin aruncarea/depozitarea gunoiului menajer din tomberoanele din Baia Mare într-un loc neautorizat (pe strada Sudului nr. 10), fără rigole de scurgere a levigatului…

 

În fine, discursul de convingere către consilierii locali, de aproape o oră (deși după 35 de minute a zis că încheie imediat), ca orice nevorbit căruia îi place să se audă vorbind având senzația falsă că plăcerea e generală, trăită de întreg auditoriul forțat să asiste la ea, pigmentat până la saturație cu ticurile verbale “mai mult decât atât”, “din punctul meu de vedere” ș.a.m.d., a fost un atac concertat la Consiliul Județean Maramureș, ADI-Deșeuri și Drusal (deși a spus că firma nu mai există, explicând raționamentul prin care a ajuns la această concluzie greșită), care, în optica sa, ar fi vinovați de criza deșeurilor din Baia Mare, el fiind singurul om de pe planetă (de pe această planetă, pentru că nu există o Planetă/un Plan B, așa cum zice mesajul de pe tricoul kaki) nevinovat de nimic.

 

El nu e vinovat de nimic, nici măcar de jignirile publice pe care le-a răgnit la microfon, scăpat de sub propriul control, la adresa tuturor care nu-i pupă inelul (de ex.: “acest gras nemernic”, “mizerabilii”, “puturoșii”). Cert e că am aflat, din nou, că toți răii îi vor lui răul pentru că “prea tare am fost aplaudat la Sărbătoarea Castanelor” (pentru că a impus ca exclusiv pe tarabele comercianților de etnie maghiară să se arboreze drapelul României).

 

În consecință, din cei 21 de consilieri locali prezenți on-line la ședința de îndată nocturnă (au lipsit 2, Bogdan Hodorogea – USR, Simion Bizău – PNL) doar 9 au votat/aprobat proiectul inițiat de primarul Cherecheș (erau necesare 12 voturi pentru ca acesta să devină hotărâre – adică jumătate + 1 din cei 23 de aleși locali). 7 consilieri locali s-au abținut (similar cu neaprobarea proiectului) de la vot, iar 5 au fost împotrivă. În consecință, proiectul a fost respins. Propunere eșuată.

 

Pentru statistică, au fost pentru cei 7 consilieri ai Coaliției pentru Maramureș (controlați de primarul Cherecheș) – Doru Dăncuș, Gabriel Roman, Mariana Pop, Ionuț Pîrvu, Mihaela Câmpan, Ștefan Lupșa, Radu Ardelean – plus Cornel Varga (PMP) și Claudiu Pop (USR).

 

Cei 7 consilieri care s-au abținut și cei 5 care s-au opus proiectului au fost de la PNL (5), USR (3), PMP (2), UDMR (2). Au fost împotrivă: Romeo Crișan (PNL), Mircea Cirț (PNL), Ovidiu Crăciun (PNL), Anne Marie Hordău (PNL), Horia Buhan (USR). S-au abținut: Ioana Marincaș (PNL), Gheorghe Bărbuș (PNL), Leontin Pop (USR), Adrian Pop (PMP), Bogdănel Gavra (PMP), Pap Zsolt (UDMR), Pinter Zsolt (UDMR).

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

2 COMENTARII

  1. În privința costumației, un imitator ieftin al lui Zelenskyi. Doar că acela e președinte în în război de apărare a țării sale, iar el un biet primăraș de oraș ales de câteva mii de pensionari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here