CREȘĂ NOUĂ – S-a aprobat construirea noii creșe din Sighetu Marmației, în zona Făget, care va fi edificată în urma unei finanțări de peste 17 milioane de lei

0
546

FINANȚARE. În municipiul Sighetu Maramației va fi construită o creșă nouă, finanțarea acesteia fiind asigurată 100% de Ministerul Dezvoltării, prin Compania Națională de Ivestiții (CNI). Marți, 2 noiembrie 2021, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a semnat ordinul de aprobare a 43 de creșe, printre care și o creșă în Sighetu Marmației, ceea ce coincide cu posibilitatea inițierii procedurii de achiziție publică pentru identificarea constructorilor, iar în primăvară poate demara construirea propriu-zisă. Investiția din Sighetu Marmației este estimată la 17,26 milioane de lei (cu TVA inclus).

 

Creșa din municipiul Sighetu Marmației va fi de tip creșă mijlocie, organizată cu cel mult 7 grupe și cu o capacitate recomandată de 70 de copii. Clădirea, care va avea o lungime de circa 76 de metri și o lățime de aproximativ 34 de metri, edificată pe un singur nivel, este prevăzută, conform proiectului tip, cu spălătorie, bucătărie, cabinet medical, sală multifuncțională, spații administrative și terenuri de joacă în aer liber. De asemenea, pe acoperiș sunt prevăzute panouri fotovoltaice (pentru a asigura un aport de energie verde), iar geamurile, ușile, pereții și podeaua vor fi bine izolate, pentru a fi nevoie de resurse minime pentru asigurarea temperaturii optime.

 

Municipalitatea va suporta costurile privind racordurile la utilități (energie electrică, apă, canalizare, gaz) și este obligată să mențină destinația creșei timp de cel puțin 15 ani. Terenul pus la dispoziție de municipalite către CNI este în zona Făget, este în proprietatea orașului și are circa 4.000 mp.

 

Și administrația din Baia Mare a depus documentația pentru edificarea a două creșe, una de dimensiuni mici (cu capacitate de 40-50 de copii) și una de dimensiuni mari (cu capacitate de 100-110 copii), acestea fiind deja aprobate în prima fază.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here