CREDITORII AU ÎNCEPUT SĂ SE SATURE – Firma care face curățenie în imobilele și piețele Primăriei Baia Mare a dat în judecată municipalitatea pentru a-și recupera banii

0
4325

DIFEREND COMERCIAL. Firma de curățenie Business MB Exim (care deține marca înregistrată Sinon International), înregistrată în Apahida (jud. Cluj) și controlată de Vasile Mocan (unic asociat), care la finalul lunii februarie 2023 era înscrisă în tabelul creanțelor pe care le are Primăria Baia Mare cu datorii neplătite la termen, conform contractului, care totalizează suma de 326.403,08 lei, a dat în judecată municipalitatea, cerând în instanță recuperarea banilor.

 

Business MB Exim are un contract-cadru pe 4 ani, semnat în septembrie 2021 cu Primăria Baia Mare, de curățenie în 10 imobile pe care le are în proprietate: sediul Primăriei, al Poliției Locale, Casa Căsătoriilor, Biroul Agricol și Fond Locativ, cele trei clădiri Milenniumm din Centrul Vechi, punctul Info neutilizat de lângă Turnul Ștefan (Piața Cetății), Colonia Pictorilor, sediul Evidența Populației) și în 5 piețe agroalimentare din oraș (Izvoarelor, Albina, Obor, Aleea Neptun și Bilașcu).

 

Contractul este de circa 68.500 de lei/lună, sumă care include și materialele de curățenie – la licitația pentru atribuirea contractului, firma clujeană a fost unicul ofertant.

 

În argumentarea cererii făcute instanței de judecată (Tribunalul Maramureș), firma de curățenie, din postură de creditor, a citat cerințele unor articole din Codul de procedură civilă, conform cărora vizează recuperarea unei creanțe certe, lichide și exigibile, motiv pentru care solicită emiterea unei ordonanțe de plată prin care debitorul să fie obligat la plata contravalorii facturilor respective (ceea ce înseamnă că firma a notificat Primăria pentru achitarea debitului restant, prin somație, însă aceasta nu a dat curs solicitării sale).

 

Dosarul a fost înregistrat miercuri, 5 aprilie 2023, pe rolul Tribunalului Maramureș și va fi judecat la Secția I Civilă. Vă reamintim că la finalul lunii februarie 2023, Primăria Baia Mare avea datorii (facturi neplătite) care totalizau 63,5 milioane de lei pentru servicii efectuate/bunuri livrate către 152 de firme, instituții și organizații (aveți detalii în articolul 2mnews AICI).

 

* Foto: @Business MB Exim

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here