COVID-19 – 3 milioane de lei pentru o secție ATI nouă la Spitalul de Boli Infecțioase din Baia Mare: 23% dintre pozitivi au necesitat terapie intensivă

0
691

CORONAVIRUS. Consiliul Județean Maramureș a alocat 3 milioane de lei din bugetul județului pentru înființarea unei noi secții Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare, instituție din subordinea administrației județene.

 

Noua secție va fi prevăzută cu 6 paturi de terapie intensivă și va fi dotată cu aparatură de înaltă performanță. Se încearcă obținerea a 6 milioane de lei din costul total al dotărilor noii secții ATI din finanțări nerambursabile (prin Programul Operațional Infrastructură Mare – POIM) o cerere de finanțare fiind depusă în acest sens de unitatea spitalicească și administrația județeană.

 

Principala motivație a înființării noii secții constă în faptul că aproape un sfert (23,08%) dintre pacienții confirmați pozitiv cu noul coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare au necesitat servicii de terapie intensivă și, în lipsa posibilității acordării acestora, cazurile severe au fost trasferate la spitalul suport din Baia Mare (Spitalul de Pneumoftiziologie „Dr. Nicolae Rușdea”, fostul TBC), strategia județeană prevăzând că atunci când acesta va ajunge la capacitate maximă, cazurile grave să fie preluate de Spitalul Județean „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare.

 

Surse 2mnews de la vârful sistemului de sănătate care gestionează pandemia de COVID-19 au precizat că în acest moment, din cele 53 de cazuri active spitalizate din județul Maramureș, 3 sunt la terapie intensivă.

 

Prin înființarea noii secții, Spitalul de Boli Infecțioase și Psihiatrie din Baia Mare va putea gestiona întreaga cazuistică a unui pacient depistat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Decizia alocării sumei de 3 milioane de lei a fost deja adoptată de consilierii județeni.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here