COSTURI – Organizarea meciului de baraj al României cu Portugalia va costa municipalitatea 100.000 de lei

0
186

BAIA MARE. Meciul de baraj al României cu Portugalia, pentru menţinerea în Rugby Europe Championship, care se va disputa în 10 noiembrie 2018 pe Arena Zimbrilor din Baia Mare, va costa municipalitatea 100.000 de lei.

 

Suma propusă pentru aprobarea “Acordului de cooperare dintre Municipiul Baia Mare şi Federaţia Română de Rugby, în vederea organizării în Baia Mare, în perioada 4-10 noiembrie 2018, a meciului internaţional de rugby seniori România – Portugalia”, care presupune și alocarea din bugetul local pe anul 2018 a sumei de 100.000 lei, reprezentând “contribuţia Municipiului Baia Mare la organizarea evenimentului”, va fi suspusă aprobării plenului forului deliberativ al urbei, luni, 8 octombrie.

 

Vă reamintim că în urma deciziei World Rugby de a descalifica România de la Cupa Mondială 2019 din Japonia şi de a o penaliza cu 25 de puncte (pentru folosirea unui jucător neeligibil în partidele de calificare), ”Stejarii” au ajuns pe ultimul loc al clasamentului Rugby Europe Championship 2018 și va trebui să dispute un meci de baraj cu Portugalia (câştigătoarea Rugby Europe Trophy 2018, al treilea eşalon valoric). Acest meci va decide echipa care va evolua în ediţia 2018-2019 a Rugby Europe Championship.

 

Ultimul meci pe care naționala de rugby a României l-a disputat în Baia Mare a fost în 22 octombrie 1989: un meci din Cupa FIRA, împotriva URSS, meci câștigat de echipa sovietică cu 31-21 (4-9). Așadar, România revine pentru un meci oficial în Baia Mare după 29 de ani.

 

2mnews



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here