CORUPȚIE – Secretarara PSD Maramureș, Rodica Covaci, a fost deja trimisă în judecată pentru trafic de influență, împreună cu alte două persoane

4
7376
Rodica Monica Covaci

TRIMISĂ ÎN JUDECATĂ. Secretara PSD Maramureș, Rodica Monica Covaci, ridicată în 15 decembrie 2022 chiar din sediul partidului, a fost deja trimisă în judecată pentru infracțiuni de corupție (trafic de influență în formă continuată – 6 acte materiale), împreună cu alte două persoane (Simona Alina Vaida și Maria Coste). Covaci, reținută și apoi arestată preventiv, până în 14 ianuarie 2023, a constestat măsura arestării preventive, contestația având fixat termen să fie judecată în 12 ianuarie 2023 la Curtea de Apel Cluj.

 

Cercetată într-un dosar documentat de Serviciul Județean Anticorupție Maramureș (cu sprijinul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale a IGPR) și instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş pentru trafic de influență în formă continuată (6 acte materiale), Covaci a fost reținută în 15 decembrie 2022 și apoi arestată preventiv, în 16 decembrie 2022, în urma deciziei Tribunalului Maramureș.

 

Conform dosarului de cercetare penală, în cursul perioadei 2017-2022, Covaci ar fi pretins şi ar fi primit 9.700 euro și 300 lei de la 6 persoane, lăsându-le să creadă că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, Ministerului Apărării Naționale şi Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Baia Mare.

 

În schimbul banilor, Covaci (PSD Maramureș) a promis că va rezolva promovarea unor persoane care nu aveau pregătirea corespunzătoare a unor examene de angajare pe posturi de asistent medical, brancardier sau subofiţer, sau că va urgenta îndeplinirea îndatoririlor de serviciu, respectiv emiterea unor acte de identitate în regim de urgenţă, în lipsa unei programări prealabile.

 

Speța va fi judecată pe fond la Secţia Penală a Tribunalului Maramureș, dosarul fiind înregistrat în 30 decembrie 2022 și neavând, deocamdată, fixat termen de judecată.

 

Cătălin VISCHI



ATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului 2mnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

4 COMENTARII

    • O sa ramaneti neplacut surprins.. doar fraierii lucreaza orele primite prin hotarari judecatoresti. Cei bazati sunt pontati de catre angajatii primariilor ca au executat orele.. ei stand bine mersi pe acasuca. Doar sunt pro putere

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here